avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil nascut in termenul de 300 de zile de la divort ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil nascut in termenul de 300 de zile de la divort dar tatal fiind altcineva decat fostul sot

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati intr-o problema urgenta.
Am fost casatorita in strainatate iar pe 15 septembrie 2008 s-a pronuntat hotararea de divort definitiva si irevocabila. İntre timp instanta romana mi-a recunoscut aceasta hotarare ca fiin d valabila si ca atare şi in romania figurez divortata.
İn luna octombrie cam pe la jumatatea lunii am ramas insarcinata cu altcineva decat fostul sot. aceasta persoana este si el tot de catatenie straina şi in prezent casatorit cu alta femeie. Problema este ca in curand trebuie sa nasc bebelusul si ma gandesc cu groaza ca sa nu fie considerat tatl copilului fostul sot avand in vedere acea prezumtie de 300 de zile. adevaratul tata al bebelusului vrea sa-l recunoasca.. intrebarea mea este aceasta recunoastere in fata ofiterului de stare civila il mai implica cumva pe fostul sot ?? nu as mai rea sa iau legatura cu el. si alta intrebare daca dr imi da de la spital faptul ca copilul a fost nascut normal la 40 de spatamani ceea ce automat data conceptiei o sa fie dupa definitivarea divortului, scap de aceasta prezumtie.

va multumesc

cu stima Marina
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 19:44, 1 Iulie 2009
Daca ati schimbat actele de identitate si v-ati reluat numele avut anterior casatoriei nu este nici o problema intrucit veti declara ca sunteti necasatorita iar tatal natural il va putea recunoaste fie la starea civila cu ocazia declararuii nasterii fie prin tr-o declaratie autentica. Daca nu ati schimbat actele de idetitate faceti-o cut mai repede, oricum prezumtia de paternitate in acest caz nu poate fi operabila
Exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care atesta desfacerea casatoriei prin divort .Poate opera o recunoastere a copilul a adevaratului tata al copilului.
Exista o prezumtie , relativa ce-i drept , putand fi combatuta prin proba contrara , conform careia tatal copilului nascut in cadrul casatoriei e sotul mamei.
(in acest sens putand fi uzata actiunea de tagada de paternitate )
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Atat timp cat exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care s-a pronuntat divortul, adevaratul tata poate merge sa recunoasca copilul, asa cum vi s-a explicat deja , mai ales ca nu cred ca fostul sot va avea obiectiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămurire danaly03 danaly03 Bună ziua. Am o situație aparte, va rog dacă ma puteți lamuri: sunt divorțată din februarie 2019, iar în august am născut un copil din actuala ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in timpul divortului casanova30bc casanova30bc Buna seara ,as avea si eu o intrebare,impreuna cu fosta sotie avem un baiat de 7 ani a carui custodie am castigato eu,in timpul divortului fosta sotie a mai ... (vezi toată discuția)
Recunoașterea copilului Iulyaandreea Iulyaandreea Bună ziua, sunt căsătorită de 3 ani și sunt însărcinată în 8 luni. Problema este ca vreau sa divortez, se poate ca fiind căsătorită soțul meu sa ... (vezi toată discuția)