avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelămurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelămurire

Bună ziua.
Am o situație aparte, va rog dacă ma puteți lamuri: sunt divorțată din februarie 2019, iar în august am născut un copil din actuala relație. Toate bune și frumoase, dar șocant este ca bebelușul poarta numele fostului soț, legea spune ca el este născut în cadrul căsătoriei, chiar dacă exista o hotarare judecătorească de divorț. Problema este ca pentru a depune actele necesare pt indemnizație, am nevoie de buletinul fostului soț, dar el refuza sa ma ajute. Ce pot face??? Fără acordul lui, eu nu mai pot beneficia de acest drept!!!
Mulțumesc!
Buna ziua,

Copilul conceput în timpul casatoriei şi nascut dupa pronuntarea divortului beneficiaza de prezumtia de paternitate la fel ca un copil care s-a nascut in timpul casatoriei.

Notificati fostul sot prin avocat sau adresati-va direct instantei de judecata, solicitand pe calea unei ordonante presedintiale suplinirea acordului paratului pentru ca minorul sa poata beneficia de dreptul la indemnizatie si totodata, obligarea acestuia la plata cheltuielilor de judecata. Procedura ordonantei presedintiale are avantajul ca se desfasoara cu celeritate.

Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
Manuela Rășină, administrator
A fost conceput în timpul căsătoriei, motiv pentru care operează prezumția că fostul soț este tatăl copilului!
Va trebui să intentați o acțiune in tăgada paternității!
Totodată, va trebui să solicitați pe cale de ordonanță președințială suplinirea consimțământului tatălui prezumtiv, urgența fiind evidentă!
Contractați servicii avocațiale!
Scuze, nu am vazut precizarea dvs. cu privire la faptul ca fostul sot nu este tatal copilului.
Va trebui intr-adevar, sa formulati o actiune in tagada paternitatii indreptata impotriva fostului sot.
Banuiesc ca acesta stie faptul ca nu este tatal natural al copilului si ca doar in baza acestei prezumtii de paternitate beneficiaza de statutul legal de tata al copilului, pe care a inteles insa sa il exercite intr-un mod abuziv. Oricum, atitudinea fostului sot demonstreaza faptul ca doreste sa se razbune pe dvs. si a ales aceasta modalitate josnica.



Ultima modificare: Joi, 29 August 2019
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de calatorie si divort! mihaitaAylin2018 mihaitaAylin2018 buna seara! am o probmlema foarte mare! sunt cu o fata de aprape un an! suntem plecati in anglia de cand am venit aici a ramas gravida si prin urmare acum avem ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pt desfacerea casatoriei AncaZT AncaZT Buna ziua. Ma gasesc in urmatoarea situatie. Sunt in proces clasic de divort si custodie cu fostul meu sot, care initial din motive diverse a tot suferit ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)