avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... titlu de calatorie si divort!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

titlu de calatorie si divort!

buna seara! am o probmlema foarte mare! sunt cu o fata de aprape un an! suntem plecati in anglia de cand am venit aici a ramas gravida si prin urmare acum avem o fetita! ea in romania este casatorita! cu alcineva! si nu sunt divortati! ce pot face ca nu pot pleca cu fata acasa ca ne trebuie semnatura celui din romania! pentru titlu de calatorie! recent el a bagat divort daca se pronunta divortul mai avem probleme pentru certificatul fetei??, pentru inregistrare
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna Seara! Trebuie facuta Actiune in instanta avand ca obiect Tagada paternitatii, intemeindu-va actiunea pe dispozitiile art. 432 Cod Civil.
Chiar daca se pronunta divortul, nu veti rezolva problema, deoarece copilul s-a nascut in timpul casatoriei, iar in dreptul romanesc copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei se presupune ca are ca tata pe sotul mamei. Iar aceasta prezumtie ramane in picioare chiar daca divortul se pronunta ulterior.
si in acest caz ce pot face de exemplu ca sa pot sa ma duc cu fata acasa! nu pot lua titlu de calatorie! multumesc

Eugenia Serban a scris:

Buna Seara! Trebuie facuta Actiune in instanta avand ca obiect Tagada paternitatii, intemeindu-va actiunea pe dispozitiile art. 432 Cod Civil.
Chiar daca se pronunta divortul, nu veti rezolva problema, deoarece copilul s-a nascut in timpul casatoriei, iar in dreptul romanesc copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei se presupune ca are ca tata pe sotul mamei. Iar aceasta prezumtie ramane in picioare chiar daca divortul se pronunta ulterior.

Mama trebuie să formuleze acțiune prin care să solicite suplinirea consimțământului tatălui prezumat.
Sau, pe cale de ordonanță președințială să formuleze o acțiune având ca obiect tagada paternității (aceasta se judecă cu celeritate, de urgență).
Luaț legătura cu un avocat pentru a găsi demersurile optime.
Buna ziua! Din pacate, doar in instanta se poate rezolva aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămurire danaly03 danaly03 Bună ziua. Am o situație aparte, va rog dacă ma puteți lamuri: sunt divorțată din februarie 2019, iar în august am născut un copil din actuala ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate ric_85 ric_85 O persoana casatorita are 3 copii, dintre care numai unul din ei este al sotului.Ei au fost despartiti in fapt de 5 ani, dar nu au divortat decat la sfarstiul ... (vezi toată discuția)