avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate

O persoana casatorita are 3 copii, dintre care numai unul din ei este al sotului.Ei au fost despartiti in fapt de 5 ani, dar nu au divortat decat la sfarstiul anul 2011.Cu concubinul aceasta mai are 2 copi, a caror filiatie a fost stabilita in favoarea sotului, fiind nascuti in timpul casatoriei. Ce fel de actiune poate promova aceasta pentru a se stabili paternitatea celor 2 copi in favoarea concubinului, actual sot, tatal biologic al copiilor?Cine poate promova aceasta actiune in tagada paternitatii?Copii au 4, respectiv 5 ani, a intervenit prescriptia?
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
ric_85, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 13 Martie 2012
O actiune in tagada paternitatii copiilor nascuti in timpul casatoriei , pentru a se dovedi faptul ca nu sotul mamei este tatal biologic al celor 2 copii.Ulterior acestei actiuni, poate fi stabilita filiatia celor 2 copii fata de tatal lor biologic , prin recunoasterea paternitatii.
Actiune in tagada paternitatii de catre pretinsul tata biologic art. 432 Cod Civil.
Imi puteti spune si instanta care este competenta, cine ar fi paratul si in cazul in care s-ar promova o astfel de actiune, este de ajuns ca sotul sa fie de acord cu ea pentru a fi admisa.
Daca actiunea este introdusa de catre mama , ca reprezentant legal al copiilor, actiunea se introduce impotriva sotului mamei( tatal din certificatul de nastere). Daca actiunea se intenteaza de catre tatal biologic al copiilor , va fi facuta impotriva sotului mamei si si a copilului( art. 429 Noul cod civil).
Actiunea se introduce la instanta de la domiciliul paratului.
Admisibilitatea cererii nu este in functie de acordul sotului, ci trebuie sa se faca dovada paternitatii tatalui biologic fata de copil , prin mijloacele de proba reglementate de lege, si , implicit dovada faptului ca stabilirea filiatiei copiilor fata de sotul mamei nu corespunde adevarului.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat pentru a nu va lovi de probleme care sa va impiedice sa va judecati.
Mai intai va trebui sa rezolvati problema cu tagada paternitatii si de abia apoi va puteti judeca si cu privire la stabilirea paternitatii copilului.
Daca nu incepeti bine ulterior nu cred ca veti mai indrepta lucrurile.
Procesele trebuie sa mearga ceas.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate JulieC JulieC Ma adresez dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt despartatita in fapt de fostul meu sot de doi ani de zile. Sunt intr-un proces de divort de in faza de ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate dana_petcu dana_petcu Am si eu o intrebare. Am un copil nascut in 1997 in timpul casatoriei cu fostul sot si poarta numele acestuia. In 2010 am facut un test ADN din care a reiesit ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate; schimbare nume copil Mihaelay2012 Mihaelay2012 Buna ziua,de curand am divortat,hotararea este definitiva si irevocabila.De fostul sot am fost despartita in fapt din 2003,divortul a durat dupa cum se vede ... (vezi toată discuția)