avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil nascut in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil nascut in timpul divortului

Buna seara ,as avea si eu o intrebare,impreuna cu fosta sotie avem un baiat de 7 ani a carui custodie am castigato eu,in timpul divortului fosta sotie a mai nascut o fetita in Italia, dar copilul e facut cu o alta persoana ,chiar ea declara ca nu e al meu,impreuna se afla in Italia,intrebarea mea e urmatoarea "Cum e posibil sa aflu ce nume de familie a tatalui e trecut in certificatul de nastere,daca cumva la trecut pe al meu pentru ca la a cea data eram inca in proces de divort,si ea nu era oficial divortata?"Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu ceva informatii.Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
casanova30bc, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:12, 12 Februarie 2010
Copilul nascut in timpul casatoriei (deci pana la pronuntarea definitiva si irevocabila a divortului) este considerat ca fiind al sotului femeii. Probabil va trebui sa faceti tagada paternitatii.
Conform legii romane, copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei, asa incat este aproape sigur ca acel copil poarta numele dvs. Puteti insa indrepta acest lucru, introducand o actiune in tagada paternitatii, in decurs de 3 ani de la nasterea copilului.
Copilul nascut in timpul casatoriei (deoarece casatoria se considera desfacuta la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort) este considerat a fi al sotului mamei.
Puteti introduce o actiune in tagada paternitatii.
Dupa cum au specificat si colegii mai sus , avand in vedere ca acest copil s-a nascut in timpul casatoriei (nu are relevanta ca exista un proces de divort , cata vreme nu s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ) , acesta se prezuma ca este al sotului dumneavoastra (prezumtia nu e una irefragrabila , ci poate fi combatuta prin probe contrare , actiunea incindenta e cea de tagada de paternitate , introdusa in termen de 3 ani de la nasterea copilului de catre mama , tata , sau de catre copil )
(pentru tata termenul poate curge de la data cunoasterii faptului nasterii copilului )

Pretinsul tata nu are nicio calitate procesuala .
Succes.;)
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărârea definitivă bună, eu sunt divorțată de fostul ... Mary2635637372 Mary2635637372 Hotărârea definitivă Bună, eu sunt divorțată de fostul soț și hotărârea definitivă a venit astăzi pe data de 24.09.2024. Menționez că am rămas ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara merimeri merimeri Buna! V-as ruga sa ma ajutati intr-o problema. Fratele meu a divortat in luna martie 2010. Divortul s-a pronuntat din vina ambelor parti. Si el si fosta ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)