avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa si somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa si somatie de plata

Buna seara, am o nelamurire.
Aveam de recuperat un debit restant si am decis sa merg pe cale judecatoreasca, astfel ca am introdus actiune pentru recuperarea debitului : o actiune pe calea OUG 119/2007 si dupa cateva zile alta actiune pe legea 85 privind insolventa. Este vorba de acelasi debit si am incercat ambele cai pentru a recupera cat mai repede suma. Debitorul in insolventa a facut intampinare( nu contestatie la timpul potrivit si nici nu a platit taxa de timbru) si a invederat Instantei ca nu este certa, lichida si exigibila creanta deoarece am introdus si actiune de somatie. Nu stiu sigur cum ar trebui sa raspund. Este adevarat?
Debitorul putea sa ceara aceste lucruri prin intampinare si nu prin contestatie? Este valabila intampinarea? Va multumec.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:48, 5 Octombrie 2009
Buna seara,

in cadrul procedurii insolventei, judecatorul este obligat sa verifice daca respectiva creanta indeplineste conditiile legii;

in acest context, o intampinare nu numai ca este valabila, dar poate fi si foarte utila pentru a sustine punctul de vedere al debitorului;

in concluzie, faptul ca debitorul nu a formulat contestatie, nu inseamna ca a pierdut procesul si ca automat se va deschide procedura falimentului;

Avocat Boncu
a invederat Instantei ca nu este certa, lichida si exigibila creanta deoarece am introdus si actiune de somatie
Nu stiu sigur cum ar trebui sa raspund.

- nu trebuie sa raspundeti
- judecatorul sindic trebuie sa verifice daca creanta indeplineste conditiile stabilite de lege si acest lucru nu are nici o legatura cu faptul ca ati introdus actiune pe OG 119
- dar daca se deschide procedura pe legea 85/2006 insolventa cealalta actiune pe 119 se suspenda deci este inutila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea insolvabilitatii! denissecom denissecom Buna seara, Sper ca cineva sa-mi poata da si mie niste raspunsuri la intrebarile mele! Stie cineva cum functioneaza legea sau hotararea Insolvabilitatii unei ... (vezi toată discuția)
Contestatie la cererea de deschidere a procedurii de insolvente peste termen sorina.scurtu sorina.scurtu Puteti sa-mi spuneti, va rog daca in situatia formularii unei contestatii la cererea de deschidere a procedurii insolventei ulterior termenului de 10 zile ... (vezi toată discuția)
Cerere de dechidere a procedurii iq_alias iq_alias In anul 2007 SC ZM SRL a incheiat cu SC CR SRL un contract de vanzare - cumparare comerciala. In baza acestuii contract SC CR SRL a emis o factura fiscala, ... (vezi toată discuția)