avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insolventa

Daca o societate este in insolventa si salariu minim pe economie creste angajatii acelei firme au dreptul sa ceara si ei marirea salariului?Salariul este acelasi de la femeia de servici pana la nivelul 3 de salarizare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 4 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii ...

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Astfel de la 01.02.2017, salariul minim brut este de 1450 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii, indiferent daca societatea este activa sau intra in faliment si mai are angajati..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grila salarizare crisfloriana crisfloriana Buna seara. Lucrez intr-o companie nationala de 10 ani, cu norma intreaga, in grila de salarizare fiind incadrata la clasa 6, iar dupa ultima marire la 1 ... (vezi toată discuția)
Salariu minim Pandacris Pandacris Salariul minim (1450 lei) este valabil pentru orice incadrare (ma refer la angajat cu studii superioare)? (vezi toată discuția)
E legal sa primesti salar minim daca esti calificat banu20 banu20 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati daca este legal sa primesc minim pe economie daca sunt angajata pe post de oficiant telefonist. Mentionez ca incepand cu ... (vezi toată discuția)