Va salut cu respect.
Am o intrebare, care este cadrul legal care defineste /stabileste nationalitatea unei persoane daca exista asa ceva.
Referitor la cetatenie am mai gasit legislatie insa referitor la nationalitate am gasit doar pareri exprimate de tot felul de personaje ( ziaristi, reporteri din cadrul media), pareri neavizate deoarece nu au venit si cu sursa din care provin informatiile.
Multumesc mult, cu stima!
Buna ziua,
Cetatenia este aceia a tarii de care apartii. (cetatenie romana, franceza, italiana, etc)
Nationalitatea este cea a nationalitatii careia ii apartii si pe care ti-o insusesti. (nationalitatea romana, rroma, iudee, tatara, cazaca, toti locuind in Romania, sunt cetateni romani dar de diverse nationalitati.)
tgeorgescu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nationalitate inseamna in limba romana etnicitate (apartenenta la o etnie). Prevederile dreptului romanesc prevad ca toate etniile trebuie tratate in mod egal (statul roman nu face discriminari). Anumite etnii discriminate de majoritatea populatiei pot fi favorizate in anumite institutii (de ex. locuri la studii pentru romi), se numeste discriminare pozitiva.
Dear madonna,
peraspera
Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom ... (vezi toată discuția)