avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nationalitatea versus cetatenia unei persoane.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nationalitatea versus cetatenia unei persoane.

Va salut cu respect.
Am o intrebare, care este cadrul legal care defineste /stabileste nationalitatea unei persoane daca exista asa ceva.
Referitor la cetatenie am mai gasit legislatie insa referitor la nationalitate am gasit doar pareri exprimate de tot felul de personaje ( ziaristi, reporteri din cadrul media), pareri neavizate deoarece nu au venit si cu sursa din care provin informatiile.
Multumesc mult, cu stima!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:14, 11 Octombrie 2017
Buna ziua,
Cetatenia este aceia a tarii de care apartii. (cetatenie romana, franceza, italiana, etc)
Nationalitatea este cea a nationalitatii careia ii apartii si pe care ti-o insusesti. (nationalitatea romana, rroma, iudee, tatara, cazaca, toti locuind in Romania, sunt cetateni romani dar de diverse nationalitati.)
multumesc de raspuns, m-ar fi interesat in mod expres daca exista cadru legislativ privind nationalitatea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nationalitate inseamna in limba romana etnicitate (apartenenta la o etnie). Prevederile dreptului romanesc prevad ca toate etniile trebuie tratate in mod egal (statul roman nu face discriminari). Anumite etnii discriminate de majoritatea populatiei pot fi favorizate in anumite institutii (de ex. locuri la studii pentru romi), se numeste discriminare pozitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare pe criteriu de nationalitate? maziluflorin26 maziluflorin26 am sunat la o firma de recrutare forte de munca in strainatate ,din tg muresi si mi sa spus ca daca nu am dubla cetatenie maghiara-romina nu pt fi candidat la ... (vezi toată discuția)
Cum iti poti insusi etnia cuiva ? Ciprian181 Ciprian181 Daca ma casatoresc cu o femeie de etnie rroma, cum pot deveni, la randul meu, unul dintre ei ? Nu stiu unde este mentionata etnia. Care este procedura ? Va ... (vezi toată discuția)
Dear madonna, peraspera peraspera Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom ... (vezi toată discuția)