avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Balcon inchis facut bucatarie- autorizare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Balcon inchis facut bucatarie- autorizare

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un apartament care are urmatoarea situatie si as vrea sa stiu ce pot face?

Are o terasa mare pe care vanzatorul a inchis-o si si-a facut bucatarie acolo.
In certificatul energetic e trecut ca balcon inchis si e adaugat la suprafata utila a apartamentului.

Dar nu in cadastru.

Ce e nevoie sa fie facut ca sa se autorizeze balconul inchis si existenta bucatariei in el? Si in mare cam cat dureaza

La ce riscuri ma supun daca cumpar acest apartament asa? Pot plati amenda?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:18, 4 Octombrie 2017
Avand in vedere ca intentionati sa achizitionati respectivul imobil,este obligatoriu ca situatia reala sa coincida cu documentele
Vanzatorul sa parcurga procedura de realizare proiect tehnic,solicitare autorizatie constructie certificat de urbanism,notare la ocpi
Durata obtinerii proiectului,autorizatiei de constructie ,certificat urbanism depind de interesul vanzatorului de bagajul de activitate al arhitectului,al autoritatilor responsabile in eliberarea autorizatiei si certificatului de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare apartament fara autorizatie de construire danny11 danny11 Buna! Dupa cumpararea apartamentului am spart peretele de sub geamul din bucatarie spre balcon spre a crea o usa de acces in balcon, unde am mutat bucataria, ... (vezi toată discuția)
Balcon fara autorizatie Stefaniass Stefaniass Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin Prima Casa care are balcon construit fara autorizatie si care nu este inclus in cadastru. Ce riscuri exista ... (vezi toată discuția)
Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor SimonaRosu SimonaRosu Am gasit acest subiect,de mai jos, in 2009, in acest site. Sunt in aceeasi situatie, dar as vrea sa stiu daca nu a aparut vreo schimbare in legislatie. Am ... (vezi toată discuția)