avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestare

am un prieten care a fost arestat si in momentul arestari a fost batut,nu sa opus arestari,ce este de facut,poate sa actioneze in judecata pe agentii de politie si cum,va rog sa-mi spunetiX-( X-(X-(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 11:41, 13 Octombrie 2009
Are dreptul de a actiona in judecata agentii de politie.
Mai concret, poate face plangere penala impotriva lor.
Dar de ce l-au batut si unde ? Pe strada sau in sectie?
Avand in vedere ca nu precizati amanunte referitor la conditiile in care s-a produs arestarea,este imposibil a ne pronunta asupra oportunitatii de promovare a unei eventuale actiuni in instanta impotriva agentilor de politie.
A-ti fost prezent la momentul arestarii prietenului?
Se mai intampla...e cam greu de dovedit dar daca reuseste poate face plangere penala impotriva lucratorilor politiei
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
Andrei Dina, Avocat
Da poate depune plangere impotriva agentilor de politie, insa va trebui sa faca dovada acestor acuzatii.Fapta agentilor constituie infractiunea de supunere la rele tratamente, art. 267 C. penal.
Da, numai va trebui sa prezinte si un certificat de la medicul legal si sa dovedeasca fapta la care a fost supus, aceasta fiind infractiunea de Purtare Abuziva.Codul Penal spune in art. 250 : Lovirea sau alte acte de violenţă săvârşite în condiţiile alin. 1 se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Alte discuții în legătură

Arestare pentru art. 371 cezarad cezarad Vreau sa va intreb daca pentru infractiunea prevazuta de art. 371 din Noul cod penal (Tulburarea ordinii si linistii publice) se poate dispune arestarea ... (vezi toată discuția)
Restituire dosar de la parchet la politie ContSters75393 ContSters75393 Un dosar penal trimis de politie in baza art. 181 CP la parchet este restituit la politie ptr a se reface dosarul in baza la ce se poate cere refacere ... (vezi toată discuția)
Batuti de politie pytu26 pytu26 A-si dori sa aflu si eu cum trebuie procedat atunci cand esti batut de catre politie,am scos certificat medico legal si nu stiu unde trebuie sa fac plangerea ... (vezi toată discuția)