avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestare

am un prieten care a fost arestat si in momentul arestari a fost batut,nu sa opus arestari,ce este de facut,poate sa actioneze in judecata pe agentii de politie si cum,va rog sa-mi spunetiX-( X-(X-(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 11:41, 13 Octombrie 2009
Au trecut 3 zile si nu au vrut sa-l duca sai faca expertiza medicala,azi ne-a sunat ca are dreptul sa sune 1 min.si a zis ca nu lau dus,noi avem cerere depusa si la IPJ si la curtea de apel de Miercuri,poate il duc dupa cei trec vanataile si ranile sa nu mai putem dovedi nimic,posibil sa fie pe o mana cu agenti care lau batut?????X-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(
Ptr. Claust,
Trebuie insistat si daca nu ii permite nici azi procurorul un control medical la cererea dvs. sau a lui, scrisa, solicitati ca la audierea sa se mentioneze in proces verbal solicitarea, altfel sa nu semneze nimic. Daca se recurge la intimidare si persoana are clar urme de violenta, comunicati-le ca apelati la o organizatie ptr apararea drepturilor omului -de ex. OADO a dlui Scaletchi Florentin (oado_oado@yahoo.com) sau alta, la procurorul ierarhic superior, faceti o reclamatie la seful politistilor (care va fi cercetata de procuror, nu de respectivul sef) si poate la presa.
Dupa aceste 'amenintari" poate va intelege ca se comite un abuz.
Deasemenea, deontologic, va sfatuim ca persoana sa nu-si faca rani singur cum mai au obiceiul unii trecuti pe la "facultate" doar ca sa aiba motive de acuzare a politistilor sau procurorilor. Oricum, astfel de rani sau acuzatii nu se compenseaza cu raspunderea pentru fapta proprie. Insa omul are dreptul la control medical, este clar.
Consider ca sunt pertinente sfaturile d-lui consilier Asofronie,dar este bine,daca aveti convingerea ca lucrurile s-au petrecut astfel cum relatati sesizati Amnesty International si presa locala si centrala.In urma unor evenimente petrecute anterior,cand presedintele Scaletchi,a fost cercetat pentru luare de mita, am mai putina incredere in acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare pentru art. 371 cezarad cezarad Vreau sa va intreb daca pentru infractiunea prevazuta de art. 371 din Noul cod penal (Tulburarea ordinii si linistii publice) se poate dispune arestarea ... (vezi toată discuția)
Restituire dosar de la parchet la politie ContSters75393 ContSters75393 Un dosar penal trimis de politie in baza art. 181 CP la parchet este restituit la politie ptr a se reface dosarul in baza la ce se poate cere refacere ... (vezi toată discuția)
Batuti de politie pytu26 pytu26 A-si dori sa aflu si eu cum trebuie procedat atunci cand esti batut de catre politie,am scos certificat medico legal si nu stiu unde trebuie sa fac plangerea ... (vezi toată discuția)