avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala termica

Buna ziua. Sunt in curs de a achizitiona un apartament in Bucuresti.actele vor fi gata saptamana viitoare.In acest apartament nu a mai locuit nimeni de 7 ani iar propritarii mi-au spus ca este debransat de la radet si ca au vorbit cu administratorul dar nu se gaseste un act sa ateste acest lucru.Cum ar trebui sa procedez pt a monta centrala termica? Am vazut ca teava de gaze pt centrala nu este pana la etajul meu.Se mai poate realiza acest lucru in luna octombrie?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: laurentzju , utilizator 00:28, 6 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuie sa fiti in posesia avizului si a documentatiei de debransare de la reteaua de termoficare pentru nu a avea ulterior probleme. Aceste documente trebuie sa fie la proprietarul apartamentului nu la asociatie. Verificati in apartament daca au fost demolate tevile si caloriferele vechi. Este bine sa mergeti in apartament cu un constructor si un instalator.
Aveti nevoie de un proiect de montare teava pentru gaze plus centrala, calorifere, instalatie aferenta, de avizul asociatiei/ vecinilor pentru a monta centrala, de avizul firmei distribuitoare de gaze pe proiectul de gaze, de o firma autorizata care se efectueze lucrarile pe teava de gaze, sa achizitionati o centrala cu documente in regula de la o firma autorizata, sa montati centrala cu o firma autorizata si care sa intocmeasca cartea ISCIR si sa autorizeze ISCIR centrala, sa vina firma de gaze sa verifice proba de etanseitate facuta de firma care a montat teava, etc.,sa obtineti documentele finale de la firma de gaze si firma de distributie gaze sa va deschida gazul.
Daca va referiti la octombrie 2018 puteti avea caldura in respectivul apartament.
Nu este rau daca va mai ganditi la ceea ce doriti sa cumparati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru Capitala ,in acest an nu se mai elibereaza documente pentru debransare de la sistemul centralizat alimentare cu agent termic si instalare CT
Verificati daca exista acordul pentru debransare,dispus prin hotararea adunarii generale a proprietarilor asociatiei de proprietari
Buna ziua. Aceeasi problema cu debransarea o am si eu si saturat fiind de refuzul lor indirect de debramsare sunt decis sa ii actionez in insstanta. Stie cineva daca este necesar avocat sau se ppate face pe cont propriu? Daca este valabila prima varianta, imi puteti recomanda un avocat? Trebuie sa pumem umar de la umar si sa scapat de acest parazit RADET care nu se lasa alegem eficienta si confortul! O zi buna!
Este dreptul dvs. sa deschideti actiune in instanta.
Gasiti avocat pe internet/ la baroul de avocati din orasul dvs./ daca dati clik pe butonul "consultanti" din pagina avocatmet.ro si alegeti contracost, pe cine doriti.
ynocentta a scris:

Pentru Capitala ,in acest an nu se mai elibereaza documente pentru debransare de la sistemul centralizat alimentare cu agent termic si instalare CT
Verificati daca exista acordul pentru debransare,dispus prin hotararea adunarii generale a proprietarilor asociatiei de proprietari

Am acel acord pt ca face parte din actele obligatorii ale dosarului de debransare, dar cu ce ma poate ajuta??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet 2017 Andreium Andreium Bună ziua, Știu ca s-a discutat și rasdiscutat problema debransarilor de la sistemul de încălzire centralizata în condominii în care mai exista și ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Montare centrala intr-un apartament de bloc manolacheflorentina manolacheflorentina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce anume pasi trebie urmati pentru a-mi putea monta centrala intr-un apartament dintr-un bloc. Va multumesc (vezi toată discuția)