avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... raspuns la o solicitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

raspuns la o solicitare

buna ziua. as dori sa stiu in cat timp este obligat prin lege o institutie, companie sa-mi trimita raspuns la o solicitare sau cerere (30 zile calendaristice sau 30 zile lucratoare)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:37, 5 Octombrie 2017
Teoretic, 30 de zile calendaristice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai exact ce institutie ? Doar daca adresati petitia "autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, " au obligatia sa va raspunda in 30 de zile si pot prelungi termenul daca mai e nevoie de timp, cu cel mult 15 zile.
"In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreun termen de raspuns la o solicitare facuta in format ... croberta croberta Exista vreun termen de raspuns la o solicitare facuta in format electronic (mail) ? (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns - institutii- SirFIA SirFIA Buna ziua ! Am cautat raspunsul la urmatoarea intrebare, fara succes insa : care este termenul legal de raspuns [u]intre institutiile statului[/u], o anumita ... (vezi toată discuția)
Petitie online adresata institutiilor publice(anaf,politie, etc) ContSters384238 ContSters384238 Ce reprezinta petitia online din punct de vedere legal? Ce obligatii au institutiile primitoare? Ce drepturi au petitionarii? Este vreo legatura intre o ... (vezi toată discuția)