avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul punctaj pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul punctaj pensie

Am 4 întrebări legate de calculul pensiei. O să fiu foarte concret:
1) Am urmat 5 ani de politehnică la zi (1971-1976).
Întrebare: Cum și cât se calculează punctajul pentru cei 5 ani?
2) Am făcut armata după facultate, termen redus - 6 luni (1977-1978).
Întrebare: Cum și cât se calculează punctajul pentru această perioadă?
3) Am fost în șomaj colectiv cu nu mai știu care lege - 12 luni (2000).
Întrebare: Cum și cât se calculează punctajul pentru această perioadă?
4) Cu facultate cu tot, am 46 de ani de muncă (1971-2017).
Întrebare: După ce se calculează punctajul total pentru cei 46 de ani vechime, la ce număr de ani se împarte el (pentru a rezulta punctajul mediu)? La 46 de ani - total vechime sau la 35 de ani - stagiul complet de cotizare?
Cel mai recent răspuns: mpaul1952 , utilizator 14:48, 5 Octombrie 2017
1+2+3 aduc aproximativ 4 puncte
4-Total/35
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Carp Mircea, utilizator
Un răspuns precis şi concis. Vă mulţumesc mult domnule Mircea Carp!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul punctaj anual pentru perioade asimilate JOHNVASILE JOHNVASILE Cum se calculeaza punctajul anual (la iesirea la pensie) pentru armata si facultatea absolvita la cursuri de zi? Ce punctaj as obtine pentru 9 luni armata TR ... (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie pentru perioade asimilate stagiului de cotizare sorineldobre sorineldobre Cf. legii 263/2010 perioadele asimilate la contributie la pensie se calculeaza luand ca baza de calcul o anumita suma. In cazul meu perioadele asimilate sunt ... (vezi toată discuția)
Noa lege a pensiei mary50 mary50 Buna ziua,inteleg ca pentru recalcularea pensiei e nevoie de ceva timp,dar articolul care se refera la mamele ce au nascut minim 3 copii pentru a iesi la ... (vezi toată discuția)