avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de V-C teren sub semnătură privată. Este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de V-C teren sub semnătură privată. Este posibil așa ceva?

Buna ziua ! Mama mea a vandut in 2009 un teren cu destinație agricolă, vanzare de care eu nu stiam. In 2010 aceasta a decedat , mentionez ca stiam ca detine o suprafata de teren insa nu i-am acordat importanta. Zilele trecute merg la primarie , aflu ca terenul a fost vandut, cer sa mi se arate niste documente care sa afirme cele zise și mi se arata un contract de vanzare cumparare care nu este tipizat , completat cu pixul la sectiunea in care sunt cuprinse parcelele, sectiune neinchisa,care ulterior putea fi completată , data incheierii contractului este undeva in aprilie 2009 iar contractul la primarie este inregistrat in decembrie 2016 . Oare este posibil asa ceva? Dupa 6 ani de la moartea mamei inregistreaza contractul? Daca initial ea nu a vandut niciun pamant?
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:28, 5 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil sa fie o escrocherie, una sau mai multe fapte ilicite, fapt pentru care aveti la indemana mai multe optiuni, fie o plangere la politie daca sunteti sigura asupra ilegalitatilor comise, fie consultati inainte un avocat care sa vada actele, documentele, fie faceti investigatiile cu propriile simturi si cunostinte. Da, se poate ca mama sa nu fi vandut niciun teren.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti actiona pe cale penala sau civila.Pe cale penala formulati plangere penala ptr.fals si uz de fals,pe cale civila actiune ptr.anulare contract.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu exista infractiunea de fals (sau daca exista indicati dvs, dle av. Popescu, articolul de lege), ci exista fie falsul material in inscrisuri oficiale, fie falsul in inscrisuri sub semnatura privata. Acum, daca vorbim despre persoana care ar fi savarsit-o pe cea de-a doua, atunci uzul de fals este absorbit, deci nu este cazul de a mai fi mentionat, dar nestiind care este situatia de fapt, ar trebui sa ne abtinem de la a face incadrarea juridica a faptei, care oricum cade in sarcina organului judiciar. Am vazut ca, in alte mesaje, sunteti foarte riguros cu exprimarile si de aceea mi-am permis sa va atrag atentia.

In plus, pe cale civila (caci asa ati scris, pe cale civila) in ce calitate sa ceara userul anulare contract, atata vreme cat userul nu a fost parte in contract?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare c.v primarie Baciu_alexandra Baciu_alexandra Buna ziua ! Mama mea a vandut in 2009 un teren cu destinație agricolă, vanzare de care eu nu stiam. In 2010 aceasta a decedat , mentionez ca stiam ca detine ... (vezi toată discuția)
Fals,uz de fals libelula34 libelula34 ce trebuie sa fac pentru ca persoana care a facut declaratie falsa sa fie acuzata si trasa la raspundere ? (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)