avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Plângeri din vecini pentru o pretinsă daună ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Plângeri din vecini pentru o pretinsă daună materială. Cum pot dovedi că nu sunt din cauza mea?

Bună ziua!
Stau la casă, iar în dimineața zilei de 9 septembrie am vopsit acoperisul prin pulverizare. Vecina mea, cu care avusesem in ultimul timp discutii pe tema pisicilor, a preluat echipa și și-a vopsit casa imediat după noi. La o săptămână, pe data de 15 septembbrie, a venit seara la noi să ne spună că i-am stropit cu vopsea mașina și că dacă nu i-o vopsim ne dă în judecată pentru că nu am anunțat-o să își mute mașina. Nu am luat-o în serios, deoarece având în vedere că a luat echipa de la noi știa că vopsim deci pretenția ei ni s-a părut nefondată. Numai că acum am primit o notificare din partea avocatului ei. As vrea să știu care sunt șansele ca eu să am totuși dreptate și să nu fiu obligată să plătesc suma de 3000 de euro pentru vopsirea mașinii. Nu am văzut autoturismul de la incident. Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 00:35, 18 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Ati avut vreun contract cu echipa de vopsitori sau au fost angajati "la negru"?
2. Acoperisurile au fost vopsite in aceeasi culoare?
3. Unde se afla masina in momentul vopsitii acoperisului dvs si cel al vecinei?
4. Cat timp a durat vopsirea fiecarui acoperis?
5. De ce a durat atat de mult pana sa va sesiseze faptul ca i-ati vopsit masina (a cautat oferte)?
6. Daca vopsirea a fost facuta de aceeasi echipa, muncitorii nu au observat daca masina era sau nu stropita cu vopsea?

1. Fara contract, de nici o parte, nici la mine,nici la vecina.
2. În aceeași culoare.
3. In timpul vopsirii acoperisului meu, masina era probabil, nu am verificat, parcata la poarta dumneaei, la aprox. 12 m de acoperis. În momentul vopsirii acoperisului dumneaei, si-a mutat masina dincolo de casa mea, dar nu foarte departe. Mentionez ca nici un alt obiect nu a fost murdarit cu vopsea in directia casei dumneaei (gardul nostru, gardul dumneaei, trotuar, plante etc.)
5. Nu îmi explic de ce a durat atat de mult sa faca sesizarea.
6. Nu au spus nimic.
Cereti vecinei sa va arate unde era parcata masina cand spune ca s-a intamplat incidentul si fotografiati locul cu cel mai bun aparat de care dispuneti (eventual mai multe poze stil panorama) ca sa se vada ca sunt/nu sunt pete de vopsea.

Apropo, masina e aurita de vor 3.000 euro pentru vopsire?
Si-a vopsit masina cand si-a vopsit si casa si acum vrea sa dea vina pe dumneavoastra. Inregistrati-o pe vecina cand spune exact ce a-ti povestit dumneavoastra - asta ca sa nu schimbe mai tarziu povestea si sa spuna ca doar la dumneavoastra s-a vopsit. Dupa 2 saptamani e cam greu sa iti amintesti pe unde era masina. E ciudat sa spui ca dupa o saptamana, probabil 2 ai observat ca ti s-a vopsit masina - si asta trebuie inregistrat. Din moment ce lucrarea nu a-ti executat-o dumneavoastra ar trebui in primul rand sa ii traga la raspundere pe vopsitori. Daca chiar deschide proces va trebui sa consultati si angajati un avocat, dar pana atunci ignotati-o.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda? mi-a fost stropită mașina cu vopsea ContSters442984 ContSters442984 Acum 1 saptaman am parcat masina in fata scolii ,iar marii mesteri din cadrul institutiei au ales aceea zi minunata in care batea vantul sa vopseasca gardul ... (vezi toată discuția)
Daune autoturism facute de o firma ce anvelopeaza blocul rosin001 rosin001 Incepand din toamna 2009, Asociatia de proprietari a incheiat un contract cu o firma pentru anveloparea termica a blocurilor. In urma cu cca 2 luni, mi-am ... (vezi toată discuția)
Vrem să scăpăm de grădiniță sau să ne respecte!! Biaaa22 Biaaa22 Vrem să scăpăm de grădiniță sau să ne respecte Bună ziua, De 3 ani locuiesc langa o grădiniță a cărui proprietar are o atitudine ostilă și ... (vezi toată discuția)