avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere pentru copil cu probleme ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere pentru copil cu probleme genetice

Buna, as dori o lamurire cu privire la fiica mea, in varsta de 5, rezultata in urma unei relati de 10 ani, recunoscuta doar in urma proceselor de catre tata. Conform sentintei finale, trebuie sa ii plateasca 25% din venitul net, problema e ca la proces el a adus o adeverinta doar de la unul din locurile de munca care le are, eu depunand o fisa ca are mai multe venituri si care sunt acestea, dar nu s-a luat in considerare. In acest moment el plateste cand vrea si cat vrea, o perioada a platit constant, dar acum doar la o luna, sau doua. Situatia acesta de neplata constanta a generat probleme pt ca fetita s-a nascut cu probleme genetice, operatii, terapii zilnice, eu ajungabd in situatia de a nu ma descurca financiar. Intrebarea e ce pot sa fac? Sa deschid un proces de recalculare pensie, in care sa solicit calcularea la toate veniturile lui din salarii precum si dividente etc??? Plus ca mi s-a respins in timpul proceselor solicitarea de a plati el pensie de la data introducerii actiunii, pe motiv ca cererea nu a fost depusa in termen, desi a fost precum si alte daune. Din tot ce am cerut nu s-a acordat decat ca i s-a modificat certificatul de nastere. Iar el a obtinut tot ce a solicitat aproape, copilulsa nu aibe numele lui, sa nu fie custodie comuna, sa i se calculeze la un singur venit. Ce pot face legal? El chiar nu are nici o obligatie fata de acest copil care are probl de sanatate??? Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: yustiii , utilizator 10:27, 6 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna, multumesc pt raspuns. O sa introduc o actiune de recalculare a pensiei. Din pacate nu pot face o plangere pt abandon pt ca in sentinta fetita e doar in intretinerea mea exclusiva, fara vizite etc, el nedorind sa o vada. Iar pt neplata el plateste cam o data la doua luni, Nu stiu ce as putea sa fac altceva. Nu am fost casatoriti dar am stat 10 ani impreuna lucru mentinat si in sentinta, dar nu s-a tinut cont de aceasta desi si el a afirmat acelasi lucru, deci nu vad care articol din abandon de fam pot aplica in plangere.
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lily74 lily74 Buna ziua, sunt divortata, am in intretinere un minor pentru care de 3 luni tatal sau nu mai plateste pensie de intretinere.acesta s-a lasat de servici ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara elma0625 elma0625 In urma divortului , tatalui i s-a stabilit o pensie alimentara de 175 lei pe care a platit-o pana acum trei ani . Pentru ca necesitatile copilului au crescut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)