avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum se calculează indemnizatia de crestere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum se calculează indemnizatia de crestere copil?

Buna seara,

Daca am lucrat 12 luni inainte sa raman insarcinata si apoi am fost somera in anul graviditatii, ce indemnizatie iau? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 6 Octombrie 2017
Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată si nici mai mare de 8500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îndemnizatie creștere copil 2018 Daniel0310 Daniel0310 Buna ziua! Soția mea este însărcinată în 3 luni si momentan este angajată full time, si i s a oferit posibilitatea să se angajeze part time (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Vreau sa rămân insarcinata Lili-luci Lili-luci Bună ziua,va rog să mă lămuriți cum pot face sa fie bine.Eu sunt angajata din luna ianuarie anul curent,dar as vrea și un al 2 lea job cum am avut și in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tata sony_stef sony_stef Buna ziua. As dori sa adresez si eu cate-va intrebari in legatura cu cresterea copilului de catre tata. Sotia mea este insarcinata in 7 luni si nu a lucrat ... (vezi toată discuția)