avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Îndemnizatie creștere copil 2018
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Îndemnizatie creștere copil 2018

Buna ziua! Soția mea este însărcinată în 3 luni si momentan este angajată full time, si i s a oferit posibilitatea să se angajeze part time (4 ore pe zi) pentru încă 5 luni. Taxele le suportă primul angajator acolo unde lucrează cu norma intreaga?
Indemnizația pentru creșterea copilului se calculează cu 85% din salariul net din ultimile 6 luni? In cazul in care acceptă propunerea pentru part time, se calculează 85% din veniturile nete si de aici?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Daniel0310, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 20 Ianuarie 2018
Va fi angajata la doi angajatori?
Da. De Unul cu norma întreaga pentru care lucrează de 7 ani, iar acum are posibilitatea de a se angaja part time in alta parte.

Florentina Pomponiu a scris:

Va fi angajata la doi angajatori?

Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată și nici mai mare de 8500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, am o colega care lucreaza cu norma intreaga salariu lunar de baza de 2680 lei ( personal contractual) institutie publica, ea doreste sa se mai angajeze ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează indemnizatia de crestere copil? ileana-cosanzeana ileana-cosanzeana Buna seara, Daca am lucrat 12 luni inainte sa raman insarcinata si apoi am fost somera in anul graviditatii, ce indemnizatie iau? Multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului albrodica albrodica Am si eu o intrebare referitor la indemnizatie. Sunt insarcinata in luna a 5 a, data posibila a nasterii va fi in martie 2017. Am lucrat cu contract de munca 5 ... (vezi toată discuția)