avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Parcare masina pe un drum privat fara acordul ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Parcare masina pe un drum privat fara acordul proprietarilor

Buna ziua,

Datele problemei sunr urmatoarele:
- doua drumuri private alipite, unul de 3 m altl de 4m
- case pe o parte si de alta a drumurilor
- proprietari caselor de pe stanga au doar cota parte la drumul din stanga
- proprietari caselor de pe dreapta au doar cota parte la drumul din dreapta
- proprietarii caselor de pe stanga nu au cota parte la drumul din dreapta si vice versa
- drumurile in acte sunt cai de acces . Nu am idee unde ar trebui sa scrie daca sunt de servitudine, dar cred ca sunt de servitudine.

Situatia cu doua drumuri a rezultat in urma parcelarilor.

Mai multi vecini in loc sa isi parcheze masina in curte sau macar pe partea lor de drum, si-o parcheaza pe drumul celalalt (pt ca isi poate vedea masina din casa acesta fiind motivul dat), la care nu au dreptul .

Intrebari:
- are dreptul sa isi parcheze masina pe al doilea drum?
- pe calea de acces este dat voie sa se parcheze ? Cei de la primarie spun ca e doar pt acces nu este de parcare, dar nu mai stiu ce sa cred.
- vecinii in cauza nu prea sunt de buna credinta, ce se poate face pt ai forta sa isi parcheze masinile in curte sau in cel mai rau caz la ei pe drum?

Alte discuții în legătură

Parcare in fata casei la curte giovanni72 giovanni72 Buna ziua! Stau la curte in Predeal jud Bv. In fata curtii mele unde am aleea de acces in curte exista un teren de circa 8m lungime si 2.50 latime pe care il ... (vezi toată discuția)
Parcarea pe o straduta aflata in coproprietate AlexandraIoana09 AlexandraIoana09 Buna ziua, As avea nevoie de o edificare asupra unei probleme cu care ma confrunt de ceva vreme: locuiesc pe o straduta unde suntem 3 case cu drum de acces ... (vezi toată discuția)
Parcare pe cota indiviza kz764q kz764q Buna seara, Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: locuiesc intr-o zona rezidentiala cu un drum privat de acces pentru 3 case printre care si a mea: ... (vezi toată discuția)