avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume familie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume familie minor

Buna ziua. Ma aflu in situatia in care , dupa divort, copilul meu in varsta de 5 ani a ramas cu numele fostului sot. Spuneti-mi va rog, care este procedura pentru ai putea schimba numele de familie cu numele pe care il port in prezent si anume dupa recasatorie?
Deasemeni , fostul sot nu a platit in acesti 3 ani de la divort nici o suma pt pensia alimentara, ce se poate face in acest caz din punct de vedere juridic?
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 6 Octombrie 2017
Buna seara,
Nu exista nicio forma legala de schimbare a numelui minorului.
Numele minorului este NUMELE TATALUI SAU.
Ma intreb, daca veti divorta din nou si va veti recasatori ar trebui sa schimbati iar numele minorului?
Pensia de intretinere o puteti recupera dac a apelati la un executor in vederea executarii lui silite.
Numele copilului se poate schimba pe cale administrativa (og 41/2003), insa pt asta aveti nevoie de un motiv intemeiat si de acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea de nume cristina1112 cristina1112 Buna ziua, am o fetita de 7 ani care poarta numele primului sot, eu m-am recasatorit si port numele actualului sot.As dori sa aiba si fetita acelasi nume de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil buterflies buterflies sunt divortata , am o fetita de 6 ani. In urma divortului fostul sot nu a dorit sa ma lase sa pastrez numele , voiam sa fiu pe acelasi nume cu fetita . Pot sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume pe cale administrativa anagalamb anagalamb Buna ziua, Dupa prima casatorie am preluat numele sotului si la divortul de acesta am pastrat numele lui gandindu-ma atat la copilul nostru care mi-a fost ... (vezi toată discuția)