avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva achizitie auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva achizitie auto

Buna ziua. Doresc sa imi cumpar din Germania o masina second hand pe firma. Propietarul imi factureaza fara tva. Ce se intampla cand ajung cu ea in tara ? Platesc ceva aici ? Dar in cazul in care vreau sa o vand ? De vandut vreau sa facturez cu o valoare mai mica decat am luat-o. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 22:07, 8 Octombrie 2009
Va citez din OMFP 576/2004
In aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Legea nr. 571/2003, cheltuielile inregistrate ca urmare a casarii sau cedarii unui mijloc fix amortizabil sau terenurilor, calculate ca diferenta intre valoarea fiscala de intrare a acestora si amortizarea fiscala, dupa caz, sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.

Dar daca vind o marfa sub pretul de achizitie diferenta este nedeductibila? Autoturismul, in momentul in care-l vind se trateaza ca orice marfa. De ce ar fi altfel atita timp cit pretul de vinzare este pretul pietei?
cum sa fie ca o marfa? obiectul de activitate al societatii este cumva vanzarea de autovehicule?

sunt de parere ca poti vinde la orice pret numai prin unitati specializate sau prin metoda licitatiei, in conditiile legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto rodia rodia Am primit ultima factura de la firma de leasing cu val.reziduala 1000 lei. Nu am dedus tva la aceasta factura. Autoturismul respectiv nu este amortizat ... (vezi toată discuția)
Amortizare manolacheflorentina manolacheflorentina achizitionez mijloc fix=30000lei amortizez din el= 5000lei vreau sa-l vand doar cu 10000 intrebarea mea este: sunt obligata sa-l vand cu 25000 lei ? ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)