avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scopuri TVA prin depasire plafon
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scopuri TVA prin depasire plafon

buna ziua ,

am depus dosarul pentru inregistrare in scopuri TVA prin depasirea plafonului ( m-am incadrat in cele 10 zile ) . De la anaf mi s-a spus ca raspunsul il am dupa data de 01.11.17 , intrebarea vine : pana la aceea data eu facturez cu TVA sau fara TVA .

Teoretic nu sunt inca platitor de tva deoarece nu am actul care sa ateste asta dar tot teoretic la depasirea plafonului devi platitor de tva , si eu am depasit luna trecuta plafonul .

multumesc
Cel mai recent răspuns: Relu12345 , utilizator 20:15, 2 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Facturati fara TVA. Cel mai probabil vi-l acorda de la 01.11.2017, Verificati pe site-ul ministerului modificarea vectorului fiscal [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Luy20, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clarificarea o gasiti in normele de aplicare ale CF. Deveniti platitor de la data eliberarii inscrisa pe certificat. Mergeti la ANAF cand vi se spune pentru ridicare document. Pana atunci facturati fara TVA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
adema1980, utilizator
Buna ziua.
Îmi puteți da o informație?
Am depus actele pentru primirea codului de TVA pt o firma de transport SRL din 17ianuarie 2018 și nu am primit nimic pana acum...
M-ar interesa sa stiu dacă asa durează de obicei sau e ceva in neregula...
Cei de la ANAF au zis ca cererea a fost înregistra dar ca trebuie sa astept
Multumesc

adema1980 a scris:

Clarificarea o gasiti in normele de aplicare ale CF. Deveniti platitor de la data eliberarii inscrisa pe certificat. Mergeti la ANAF cand vi se spune pentru ridicare document. Pana atunci facturati fara TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua Adrian UNIC Adrian UNIC Buna seara,am infiintat o firma,chiar acum,am primit CUI-ul,acum trebuie sa merg la ANAF sa o inregistrez?Si inca ceva,ce trebuie sa fac sa fie platitoare de ... (vezi toată discuția)
Tva la transport intracomunitar animis animis Buna ziua, va rog daca ma ajutati cu urmatoarea speta: - un transportator roman, neinregistrat in scopuri de tva, incheie un contract de transport cu un ... (vezi toată discuția)
Firma de transport intracomunitar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE ... (vezi toată discuția)