avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea țevilor comune la bloc. Se poate amâna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea țevilor comune la bloc. Se poate amâna această operațiune?

Azi am fost anunțați verbal că peste 3 zile se vor începe lucrări de schimbare a țevilor comune de încălzire la bloc și să asigurăm prezenta în apartament pentru accesul echipei de muncitori.Vreau sa întreb:1)Dacă este perioada potrivită acum pentru aceste lucrări;2)lucrarea se face fără a mă informa de costuri concret,pe care trebuie să le suport(administratorul în discuția verbală astăzi îmi numea o cifra pentru totală pentru toată scara și nu putea să-mi dea un răspuns concret,pentru apartamentul meu;3)am făcut deja un precontract de vânzare-cumpărare pentru acest apartament ș nu știu cine ar trebui să fie sau nu de acord cu lucrarea,vechii sa noii proprietari?Menționez,că cumpărătorii apartamentului doresc să schimbe singuri toate instalațiile din apartament,nclusiv țevile comune și nu doresc acum intervenția,având în vedere ca peste 10 zile vine expertul de credite de la banca pentru împrumut și n se dorește un dezastru în casă.Noii proprietari vor începe lucrările din banii proprii peste 12 zile(după vizita expertului bancar).Cum ar trebui să procedăm?Nu am primit nicio notificare scrisă,nu am cunoscut până azi ce urmează sa se întâmple,nu mis- a adus sa semnez procesul verbal de la asociație,sau cele de la licitație pentru selectarea firmei,care va face lucrarea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: elenita60 , utilizator 11:01, 9 Octombrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Este interesul tuturor proprietarior sa se dispuna inlocuire instalatie parte comuna alimentare agent termic,masura care preintampina situatii neplacute
Necesitatera executarii inlocuirii instalatiei parte comuna intra in responsabilitatea reprezentantilor asociatiei de proprietari
2-Costul individual este calculat in baza cotei indivize.
Posibil ca administratorul sa nu fi avut la el documentul de calcul individual
3-Atat timp cat este vorba despre parte comuna ,nu se pune in discutie acordul proprietarului
In cazul dv daca lucrarea a fost dispusa cat inca dv locuiti in imobil dv aveti responsabilitatea asigurarii accesului in apartament pentru inlocuire instalatie verticala
Avand in vedere situatia specaila in care va aflati ,puteti discuta cu presedintele de asociatie sa aibe in vedere interesul dv de tranzactionare imobil si eventual sa discute cu noi proprietari pretentiile acestora
Este in interesul general sa se inlocuiasca sistemul de alimentare parte comuna cu materiale cu aceleasi caracteristici tehnice si de catre aceiasi echipa pentru a se indeparta situatiile neplacute
Mulțumesc pentru răspuns.Sunt de acord,că este o obligație a tuturor locatarilor.Dar este corect ca să aflu de această lucrare cu 3 zile înainte,când nu am timp să discut cu cei implicați,mai ales că deja suntem în pragul sezonului rece iar lucrarea ar dura minim 10 zile(se estimează o zi/etaj,pe care sunt situate 6 apartamente,din care 2 sunt cu 4 camere)?Apoi,se înțelege că e vorba de o sumă raportată la cota parte,dar aceasta nu ar trebui oare calculată și adusă la cunoștința locatarilor cu ceva timp înainte?Eu una nu știu să o calculez.Apoi,nu e normal să avem acces la procesul verbal din care să se vadă câți din locatari sunt de acord cu această lucrare,sau ceva acte,care să dovedească că a avut loc o licitație corectă pentru alegerea firmei executante a lucrării?Mentionez,că nu e o situație de avarie.Sunt unele apartamente la etajele superioare,la care se spune că nu e Ok încălzirea.Eu nu știu din ce motiv.Ar putea fi o problemă cu caloriferele unora etc și nu neapărat din cauza țevilor comune.Cine decide acest lucru?
Pentru schimbatul tevilor nu este necesar sa existe procesul verbal in care toata lumea sa-si dea acordul.Legea obliga asociatiile sa intretina partile comune.Nici licitatiile nu mai sunt obligatorii...pentru ca nu mai iai cel mai mic pret,iei pe cel care ofera mai multa garantie,materiale mai bune...etc.
Chiar daca se mutau locatarii noi, tevile tot le schimba asociatia.Ei pot sa schimbe ce vor prin apartament...dar tevile care sunt parte comuna nu au voie...explicati-le ca este in interesul lor ca se face traba asta inainte sa se mute,de fapt,imbunatatirile cresc valoarea ap.
Mulțumesc,M-am conformat situației,așa cum este legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se poate va rog sa imi raspundeti la o intrebare? ... madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua, Se poate va rog sa imi raspundeti la o intrebare? S-a discutat la sedinta de bloc despre schimbarea tevilor de caldura. Imi puteti spune va rog ... (vezi toată discuția)
Coloane incalzire colmatate, refuz acces pentru schimbarea lor ursulina ursulina Bună seara! Poate să mă îndrume cineva în legătură cu refuzul unui locatar de a permite accesul în apartament pentru schimbarea coloanelor de ... (vezi toată discuția)
Abuz al unui membru al asociatiei de proprietari severinvlad severinvlad In adunarea generala din martie 2015 s-a hotarat inlocuirea coloanelor de incalzire avand in vedere vechimea de 40 de ani, faptul ca la etajele superioare nu ... (vezi toată discuția)