avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda proces verbal un pic denaturat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda proces verbal un pic denaturat

Buna ziua,

Am fost sanctionat contraventional cu 2 puncte deoarece am patruns dintr-o intersectie pe o strada la inceputul caruia era semnul "interzis la dreapta". Pe procesul verbal politistul a scris ca nu am respectat semnul (intre ghilimele): "ACCESUL INTERZIS". Repet, la capatul strazii era semnul de circulatie "Interzis a vira la dreapta". Poate fi acesta un argument pentru anularea amenzii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: timithatboy , utilizator 19:00, 7 Octombrie 2017
Aspectul invocat de dv nu este de natura sa atraga anularea PV
Dar am fost amendat pentru un semn de circulatie care nu este amplasat acolo.

Verificați articolele de lege ce sancționează contravenția dvs ce au fost menționate în PV.
Dacă sunt eronat trecute aveti sanse de castig
Stuatia pe care o prezentati nu poate fi reala. La inceputul strazii pe care ati patruns nu poate fi un indicator "Interzis a vira la dreapta", ci "Accesul interzis". Indicatorul "Interzis a vira la dreapta" poate sa fie pe srada pe care ati circulat inaintea virarii la dreapta. Procesul verbal a fost corect intocmit de catre agentul de politie. Nu aveti motive sa cereti anularea procesului verbal.
ing. Ioan Ciobanu
Vad ca nu se pot urca poze pe avocatnet.ro, asa ca am urcat-o pe site-ul urmator:

[ link extern ] .

Intrati si vedeti semnul despre care ziceam "interzis a vira la dreapta" (ca sa nu mai zic ca este intr-un tufis...).

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
timithatboy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema de prioritate. Szocs Andrei Szocs Andrei Astazi am luat parte la un accident in care eu urcam o strada in rampa cu dublu sens dar cu o latime mica de 2 3 metri pe anumite portiuni si 4 5 metri pe alte ... (vezi toată discuția)
Pv incadrare lege gresita fases fases Am primit amenda pe un drum cu acces interzis unde nu aveam obligatoriu la dreapta de pe drumul de unde ieseam. Incadrarea a fost pusa ca incalcarea art. 111 ... (vezi toată discuția)
Semn obligatoriu inainte sau la dreapta. doruvil doruvil Buna ziua, Fac apel la dumneavoastra pentru ceea ce mi s-a intamplat de curand. Intamplarea a avut loc in Timisoara. Ieri, 17 Iulie, conduceam pe ... (vezi toată discuția)