elis a scris:
Roxana_Mihaela a scris:
Am o nelamurire in legatura cu ce inseamna perioada studiilor. Am 20 de ani, sunt studenta in anul al ll-lea si beneficiez de o pensie de urmas (pensie militara) si dupa terminarea anilor de facultate doresc sa urmas studii de Master. Eu stiam ca si pe perioada acestor studii pot beneficia de pensia de urmas, dar am avut surpriza sa aflu de la o persoana aflata in aceeasi situatie ca pensia de urmas i-a fost sistata la inceperea masteratului.
Va multumesc.
Potrivit DEX-ului, masterat inseamna perioada studiilor pentru obţinerea titlului de master.Deoarece masterat este tot o forma de invatamant organizata potrivit legislatiei in materie, puteti beneficia de pensia de urmas pana la terminarea studiilor dar fara sa depasiti varsta de 26 de ani, asa cum prevede Legea nr.19/2000.
Din 2001 am primit pensie de urmas (pensie militara) dupa decesul tatalui meu.Am terminat facultatea in iunie 2007 si in octombrie am inceupt cursurile de master. La casa militara de pensii am intrebat si eu acelasi lucru: daca mai am sau nu dreprul sa primesc pensia (avand in vedere ca legea nu specifica forma de invatamant care trebuie urmata, ci doar faptul ca nu trebuie sa depasesti varsta de 26 ani). Raspunsul pe care l-am primit a fost ca o data licenta primita nu mai am dreptul la pensie. Iar acum vad ca exista si alte pareri.
Daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva.
Va multumesc