avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata reparatii acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata reparatii acoperis

In Timisoara a fost o furtuna puternica acum 3 saptamani iar in complexul in care locuiesc format din 4 blocuri s-a smuls tot acoperisul celor ce au penthouse. De 1 an de zile se platesc 45 ron lunar x200 de apartamente aprox este undeva la 25000 euro. Administratoarea a spus ca banii stransi s-au folosit pentru repararea teraselor de la penthouse care sunt spatii comune sa evite infiltrarea apei la etajele inferioare.Acum in urma unei sedinte la care eu am putut participa partial s-a stabilit ca reparatia acoperisului trebuie platita de noi si acum trebuie sa platesc 530 lei pentru acoperis.Mi se pare o suma foarte mare, unele apartamente mai mari trebuie sa plateasca 1000 lei pentru aceasta reparatie.
Ce se intampla daca refuz sa platesc? Ma poate obliga sa platesc ? Nu inteleg de ce noi trebuie sa platim pentru penthouse cand eu locuiesc acolo intr-o garsoniera. Exista posibilitatea ca acest acoperis sa nu fie construit bine de la bun inceput si acum noi trebuie sa platim mi se pare aberant.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:53, 7 Octombrie 2017
Pentru a va informa temeinic despre drepturile si obligatiile proprietarilor din imobilele de locuit in comun studiati disp L nr 230/2007 actualizata,HG nr 1588/2007
In imobilele de locuit in comun unul dintre principii consta in acea ca minoritatea se supune majoritatii,respectiv hotarile adoptate de majoritate sunt obligatorii tuturor proprietarilor
Acoperisul reprezenta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatieid e proprietari care recupereaza costurile prin repartizare tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Nu este de preferat sa adoptati pozitia de neachitare suma impusa,
Neachitarea sumei in termen legal,genereaza aplicarea de penalitati in temeiul disp art 49 L nr 230/2007
Daca staruiti sa nu achitati suma,va asumati responsabilitatea sa fiti actionata in instanta in temeiul disp art 50 L nr 230/2007 sa va se instituie privilegiu imobiliar asupra apartamentului
Conditionat de vechimea executarii acoperisului,daca acesta a fost executata prin operator economic autorizat care sa fi oferit la finalul lucrarii garantie pentru acoperis,presedintele de asociatie,inclusiv dv puteti verifica daca va mai aflati in termenul de garantie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile asociatiei de proprietari si/sau a proprietarilor. BogdanBaB BogdanBaB Imi puteti spune, in cazul in care, subsolul unui bloc trebuie renovat in proportie de 100%(instalatiile : apa, incalzire, scurgere) pentru ca toate curg in ... (vezi toată discuția)
Tabla de pe acoperiș a zburat - garanția lucrării Gianni Suciu Gianni Suciu Buna ziua, azi a fost un vânt puternic și tabla de pe acoperiș a fost rupta și aruncată. După cum am constatat lucrările au fost făcute de ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de calculul la intretinerea de proprietari cristina69sweet cristina69sweet Locuiesc intr-un bloc de locuinte care are ascociatie de proprietari individuala numai pentru scara noastra unde sunt 20 de apartamente.Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)