avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil - Tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil - Tata

Buna ziua,
Sotia este insarcinata si urmeaza sa intre in prenatal, iar eu, tatal, dupa nastere, urmeaza sa intru in concediu crestere copil.
Am urmatoarele nelamuriri:

a. Pot intra in CCC incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului, chiar daca sotia nu a terminat inca postnatalul (ea vrea ca, din cele 126 zile, sa ia cat mai multe dupa nasterea copilului), sau este necesar ca ea sa termine toate cele 126zile de concediu pentru ca eu sa pot incepe CCC?

b. Daca am continuitate in munca (8 ani), dar in luna nasterii copilului, sau acea perioada, raman fara loc de munca (demisie/concediere/faliment), mai sunt eligibil pentru CCC?

c. Daca in perioada in care sunt in CCC, firma la care sunt angajat intra in faliment/insolventa, care este situatia mea ca angajat?

Multumesc anticipat.
Weekend placut!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Ecet, utilizator

Alte discuții în legătură

Cu ce data pot intra in concediul de crestere a copilului? raszvwann raszvwann Sunt un proaspat tatic si as dori sa intru eu in concediu de crestere a copilului (2 ani) si nu stiu exact la ce data as putea sa intru. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nasc dupa termen si nu mai raman 42 de zile de postnatal? AnaRebecca AnaRebecca Am luat 84 de zile de concediu prenatal; in caz ca nasc dupa termen si nu mai raman 42 de zile de postnatal din cele 126, ce se intampla? Pierd indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)