avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce se intampla daca nasc dupa termen si nu mai raman ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce se intampla daca nasc dupa termen si nu mai raman 42 de zile de postnatal?

Am luat 84 de zile de concediu prenatal; in caz ca nasc dupa termen si nu mai raman 42 de zile de postnatal din cele 126, ce se intampla? Pierd indemnizatia de 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 17 August 2020
Stati linistita ca nu pierdeti indemnizatia pe cei doi ani. Doar vi se va acorda indemnizatia incepand cu trecerea celor 42 de zile de la nasterea copilului.
Nastere usoara!
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
melania_14, utilizator
1. Beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului chiar daca nu ati putut beneficia de minimum 42 de zile de lauzie (postnatal).

2. Pentru perioada cat a ramas neacoperita pana la cele 42 de zile puteti sa luati un certificat medical (daca este cazul) sau sa mergeti la serviciu dupa care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Sint angajată din data de 16.09.2019,trebuie sa nasc prin 20.08.2020.Intrebarea e dacă pot beneficia de concediu creștere copil pînă la doi ani?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
septembrie 2018 - august 2020 este perioada eligibila pentru CCC

angajată din data de 16.09.2019, .... 20.08.2020....12 luni .... beneficiati de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului ralucaradulet ralucaradulet Buna, as dori sa stiu de cand o sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului daca eu trebuie sa nasc pe data de 3 octombrie? Vreau sa va mai spun ca ... (vezi toată discuția)
Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)