avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cu ce data pot intra in concediul de crestere a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cu ce data pot intra in concediul de crestere a copilului?

Sunt un proaspat tatic si as dori sa intru eu in concediu de crestere a copilului (2 ani) si nu stiu exact la ce data as putea sa intru.
Situatia este urmatoarea :
copilul s-a nascut pe 3 iulie 2018.
Sotia care este de asemenea salariata, a avut 2 concedii prenatal si postnatal : iunie si iulie.
Din ce m-am documentat, concediu maxim pt mama poate fi 126 zile.
O intrebare este: este obligatoriusa intru dupa cele 42 de zile de la nasterea copilului sau cand se fac cele 126 de zile (prenatal+ postnatal)?
Cealalta intrebare: managerul doreste sa renunte la postul meu (inginer it) ? ma afecteaza in vreun fel acest lucru, aduce la imposibilitatea luarii c.c.c ? sunt angajat de 3,5 ani in firma. Mama poate intra in somaj in acelasi timp (la fel, angajata de 3 ani) ?
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
raszvwann, utilizator
Cel mai recent răspuns: raszvwann , utilizator 16:30, 10 August 2018
Puteti intra in CCC , incepand cu cea de 43-a zi de la data nasterii copilului.

Nu va afecteaza incetarea c.i.m., pe durata cat sunteti in CCC, insa la terminarea CCC va trebui sa va gasiti un alt loc de munca.
Pe mine ma intereseaza daca nu este prea tarziu sa intru ,nu dupa 42 de zile, ci dupa cele 126 de zile pe care le ia sotia.
O sa-mi deschid si propria firma de it , si in timpul ccc voi fi administrator fara sa fiu salariat. e ok?
Puteti intra in CCC,dupa cele 126 de zile ... Este Ok situatia mentionata de dvs.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediul postnatal iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua va rog sa-mi raspundeti la o intrebare despre concediul prenatal si postnatal. Sotia unui amic si-a luat concediu prenatal de 78 de zile iar ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)