Sunt un proaspat tatic si as dori sa intru eu in concediu de crestere a copilului (2 ani) si nu stiu exact la ce data as putea sa intru.
Situatia este urmatoarea :
copilul s-a nascut pe 3 iulie 2018.
Sotia care este de asemenea salariata, a avut 2 concedii prenatal si postnatal : iunie si iulie.
Din ce m-am documentat, concediu maxim pt mama poate fi 126 zile.
O intrebare este: este obligatoriusa intru dupa cele 42 de zile de la nasterea copilului sau cand se fac cele 126 de zile (prenatal+ postnatal)?
Cealalta intrebare: managerul doreste sa renunte la postul meu (inginer it) ? ma afecteaza in vreun fel acest lucru, aduce la imposibilitatea luarii c.c.c ? sunt angajat de 3,5 ani in firma. Mama poate intra in somaj in acelasi timp (la fel, angajata de 3 ani) ?
Pe mine ma intereseaza daca nu este prea tarziu sa intru ,nu dupa 42 de zile, ci dupa cele 126 de zile pe care le ia sotia.
O sa-mi deschid si propria firma de it , si in timpul ccc voi fi administrator fara sa fiu salariat. e ok?
Ccc tata
onushkamaya
Buna ziua,
urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)