avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict interese
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict interese

Buna ziua,
In momentul de fata sunt angajatul unei societati comerciale si urmeaza sa intru in concediu crestere copil.

a. Este legal ca in perioada CCC sa devin doar asociat/administrator intr-o societate comerciala?

b. Daca domeniul de activitate al societatii este similar cu cel al societatii la care sunt angajat si luand in considerare obligatia angajatului, din contractul individual de munca, de a respecta secretul de serviciu, se considera ca as comite o ilegalitate?

c. Pe perioada CCC pot lucra, fara a fi angajat, in beneficiul societatii in care sunt asociat/administrator?

d. Daca exista incompatibilitate intre a fi angajat intr-o societate si asociat in alta cu domeniu de activitate similar, demisia poate fi o solutie?

Multumesc anticipat.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 9 Octombrie 2017
Mai aveti posibilitatea de a face cerere de CCC dupa nasterea copilului, caz in care CIM se suspenda, cu instiintarea angajatorului. Pe durata CCC, contractul nu poate fi incetat. In caz de deschidere a procedurilor de lichidare, oricum nu cred ca veti apuca pe durata CCC sa prindeti radierea pentru ca sunt proceduri ample care dureaza.
Pe durata CCC , c.i.m. poate inceta.
Doar de drept, pentru alte motive se intrerupe suspendarea apoi se poate opera o incetare CIM, care inseamna altceva. Domnul "Ecet" a inteles la ce ma refer...
De unde ati dedus ca doar de drept ?

Postati baza legala si inecrcatis a nu mai furnizati informatii fara vreo sustinere legislativa
De unde ati dedus ca doar de drept ?

Postati baza legala si incercati sa nu mai furnizati informatii fara vreo sustinere legislativa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate cim. "prin clauza de confidentialitate ... StoicaIonut StoicaIonut Clauza de confidentialitate CIM. \"Prin clauza de confidentialitate partile convin ca , pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale utilizator86 utilizator86 Angajatorul ma pune sa semnez din nou un nou angajament. Vi-l redau si as dori sa-mi spuneti daca in caz ca incetez ulterior activitatea la el ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta peteredy peteredy Buna seara! Am semnat un contract de munca acum un an si o luna, contract care include si o clauza de neconcurenta, potrivit careia nu am voie sa prestez ... (vezi toată discuția)