avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere moștenire. Care este procedura de cedare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere moștenire. Care este procedura de cedare a cotelor?

Tatal meu a decedat acum trei saptamani. A ramas mama si noi, patru frati. Vrem sa dezbatem mostenirea, trei dintre noi cedând partea noastra celui de-al patrulea frate si mamei. Am facut toate actele necesare deschiderii succesiunii si vrem sa le depunem la un notar. Intrebarea mea este daca e necesar sa ne prezentam toti la depunerea actelor (noi locuind in judete diferite) ? E suficient sa mergem toti, cu cei doi martori, doar la semnarea actelor, la final?
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Nelsonici , utilizator 20:57, 10 Octombrie 2017
Toti succesorii trebuie sa fie prezenti, la dezbaterea succesorala.

Declaratia de renuntare este revocabila, in interiorul termenului de 1 an ( termen ce curge de la deces) , si numai daca alti comostenitori nu si-au exprimat vointa de a succede.

Fratele care accepta succesiunea va dobandi cotele-parti din dreptul de proprietate.

Odata ce este proprietar exclusiv, poate instraina bunul , in orice modalitate, oricui doreste.


Succes.

Nu e excclusiv pana la partaj, ca mai e si mama coproprietar.
Indiferent ca se prezinta sau nu, tot edeclaratie de renuntare dau.
Mergeti mai degraba la notarul care va dezbate mostenirea si gasiti alte variante. Instrainarea drepturilor, de exemplu. Aici se pune problema donatiei la decesul dv., dar verificati cu el toate variantele.
Daca fratii care renunta au copii, nu se pune problema rezervei succesorale ce s-ar cuveni acestora din mostenire, in functie de situatia patrimoniala actuala a fratilor care renunta la mostenire?! Declaratia de renuntare la mostenire nu se poate considera indirect o donatie?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune mariai mariai Buna ziua, As dori sa stiu de ce trebuie sa facem sucesiunea in termen de 6 luni de la deces? Se plateste mai putin taxele notariale? Avem urmaotarea ... (vezi toată discuția)
Se poate face succesiunea in lipsa unuia dintre urmasi? doru anghel doru anghel rog frumos un notar sau pe cineva care stie Vrem sa facem succesiunea dupa tata. Suntem 3 frati si mama. Dar de fapt vrem sa o declaram pe mama unica ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament cosmin311 cosmin311 Acum o saptamana a murit mama. Apartamentul cu 2 camere in care stau este al mamei adica e trecut pe numele ei inainte de casatorie. Tata a divortat de mama de ... (vezi toată discuția)