avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua
Lucrez la Spital Floreasca ca asistent camera de garada
Am divortat iar sotia ma dat in judecata pt pensie alimentara mai mare
Salariul meu de baza este de 2800ron apoi se adauga sporurile de ture(noapte),ore majorate(sambata ,duminica ,sarbatori,) si sporul de sectie de 75%
Voiam sa stiu daca aceste sporuri se calculeaza la mensia alimentara
-sporu de sectie caracter permanent
-ore majorate(teoretic difera de la luna la luna in functie de cate sambete si duminici prinzi
-sporul de tura (uneori poti avea mai multe nopti alteori deloc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:01, 7 Octombrie 2017
Se va face executare silita pe salariu dupa obtinerea hotararii judecatoresti (daca nu achitati de bunavoie). In baza executarii silite vi se va retine 1/3 din salariul NET. Deci da, se va tine cont de toate castigurile obtinute la acel angajator (la oricat de multi angajatori...). Sfatul meu e sa fiti de acord cu achitarea unei sume fixe (o treime din salariul actual) pt ca majorarile ulterioare de salariu sa nu va afecteze. Pentru o suma mai mare va trebui sa va dea iar in judecata....Daca nu sunteti de acord cu actiunea ei se va ajunge la executare silita, caz in care indiferent de salariul lunar, angajatorul va fi obligat prin lege sa va retina cota amintita.
NCC:
Plata pensiei de întreţinere
(1) Pensia de întreţinere se plăteşte în rate periodice, la termenele convenite de părţi sau, în lipsa acordului lor, la cele stabilite prin hotărâre judecătorească.
(2) Chiar dacă creditorul întreţinerii a decedat în perioada corespunzătoare unei rate, întreţinerea este datorată în întregime pentru acea perioadă.
(3) De asemenea, părţile pot conveni sau, dacă sunt motive temeinice, instanţa de tutelă poate hotărî ca întreţinerea să se execute prin plata anticipată a unei sume globale care să acopere nevoile de întreţinere ale celui îndreptăţit pe o perioadă mai îndelungată sau pe întreaga perioadă în care se datorează întreţinerea, în măsura în care debitorul întreţinerii are mijloacele necesare acoperirii acestei obligaţii.

PS: ar fi bine sa va angajati avocat, sunt multe tertipuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
adema1980, utilizator
Câți copii aveți`? Pensia se raportează la venitul NET, nu la cel brut.
- pentru 1 copil maxim 25% din venitul lunar net.
- pentru 2 copii maxim 33% din venitul lunar net.
- pentru 3 copii sau mai mulți se reține maxim 50% din salariul lunar net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)