avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire si renunțare la acest drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire si renunțare la acest drept

Buna ziua. As vrea sa ma lămuriți intr-o problema:
1.Daca o persoana este trecută in certificatul in calitate de mostenitor si ulterior vrea sa renunte la acest drept, ce trebuie sa faca?
2.Unul din cei doi soti este in viața si este trecut singur pe titlul de proprietate, poate sa doneze bunurile de pe respectivul titlu fara ca moștenitorii de drept, respectiv copiii sa facă ceva.?
Cel mai recent răspuns: paulyno , utilizator 19:54, 7 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Daca este trecut in calitate de mostenitor a acceptat mostenirea in termen legal,acceptarea si renuntarea trebuie facute in termenul legal,daca a acceptat nu mai poate renunta ulterior.
2.Nu,copiii in calitate de mostenitori rezervatari pot face actiune in reductiunea liberalitatilor excesive ,care incalca rezerva succesorala.
Adică pot ataca in instanta acțiunea de donație si pot castiga?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act donatie a-elena a-elena Buna ziua, As dori sa stiu daca actul de donatie poate fi atacat. Sorcrii mei vor sa ne faca un act de donatie pe casa si terenul unde locuim, iar cumnatul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, socrul meu a decedat recent si din viata a donat ... bibi2018 bibi2018 Bună ziua ,socrul meu a decedat recent si din viata a donat sorei lui apartamentul lui .Pe cf zice ca is lăsat 1/4 cota actuala și 1/4 inițială. ... (vezi toată discuția)
Ajutor - valabilitate testament nelu95 nelu95 Buna seara... Străbunica mea vrea sa îmi lase moștenire prin un testament toată averea ei, nu mai ca după moartea strabunicului nu a făcut partajare ... (vezi toată discuția)