avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legislatie caini vagabonzi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legislatie caini vagabonzi

Buna ziua,
Va rog sa ma indreptati catre o lege care m ar putea ajuta in urmatoarea problema:
In vecinatatea casei mele exista o proprietate pe care exista un numar mare de caini (o haita) care produce zgomot continuu si un real pericol pentru localnici. Am adresat aceasta problema atat catre autoritatile locale, cat si catre ANSVSA in mai multe randuri, insa problema nu s a rezolvat.
Avand in vedere ca nu exista modalitate de constrangere a autoritatilor in aceasta chestiune, doresc sa rezolv problema chiar cu proprietarul terenului respectiv.
Care este actul normativ care reglementeaza regimul de detinere a cainilor?(cati caini poti tine pe o suprafata, in ce conditii etc). Sau ce alta lege considerati ca m ar putea ajuta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:21, 8 Octombrie 2017
Sesizati primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Mai multe informatii gasiti aici: www.avocatnet.ro/articol_355...
Am facut deja acest lucru, nu au raspuns; pasul urmator ar fi reclama administrativa, care se face tot la primarie. Cel mai probabil nu se va raspunde nici la asta. Ce ramane de facut?
Puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva primariei in conditiile Legii nr. 544/ 2004 deoarece nu ati primit raspuns la sesizarea dvs. (daca ati facut-o in scris cu nr. de inregistrare/ data) in termen de 30 zile conform prevederilor OG nr. 27/ 2002 art.8 aprobata prin Legea nr. 233/ 2002, privind petitiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contoare de gaz inversate STURZU STURZU buna ziua.. bunica mea a fost plecata doua luni la matusa si asa am aflat ca de 5 ani plateste factura vecinului la gaz dat fiind faptul ca cei care au adus ... (vezi toată discuția)
Construire cimitir ilegal seadoo seadoo Ce ar trebui sa fac daca in apropierea casei mele se incepe construirea unui cimitir,fara sa se respecte distanta minima admisa intre gardul cimitirului si ... (vezi toată discuția)
Forma actualizata a og nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor geo-vem geo-vem Rog să mă ajutati cu o forma actualizata a og 27/2002(privind petitiile)sioug 27/2003 privind acordul tacit, sau alte acte normative ce modifica sau ... (vezi toată discuția)