avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație?

Bună seara!

Îmi doresc să rămân însărcinată, însă există un detaliu care mă tot frământă. Până în data de 9 iulie am fost studentă și am beneficiat de pensie de urmaș. După ce am terminat facultatea, mi-am găsit de lucru, iar de o lună lucrez cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Câte luni ar trebui să lucrez înainte de a rămâne însărcinată și câte după ce am rămas însărcinată, ca să pot beneficia de concediu prenatal/ postnatal și indemnizație?
De asemenea, dacă lucrez mai puțin de 12 luni și nasc, se mai primește vreo indemnizație?

Mulțumesc anticipat pentru răspunsul dumneavoastră și pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 8 Octombrie 2017
Concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului 2017:
www.avocatnet.ro/articol_446...

Concediu maternitate 2017
www.avocatnet.ro/articol_446...
Mulțumesc mult pentru timpul acordat și pentru link-uri, însă am citit și eu înainte să postez aici întrebarea, numai că nu m-am simțit și nu mă simt lămurită în totalitate. Aș fi apreciat mai mult o explicație simplă, pe înțelesul omului de rând. :)
1. pentru concediu de maternitate - pre si postanal - trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

2. pentru indemnizatia CCC trebuie sa aveti realizate timp de cel puțin 12 luni venituri impozabile( venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură supuse impozitului pe venit) în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului

3.
De asemenea, dacă lucrez mai puțin de 12 luni și nasc, se mai primește vreo indemnizație?


Doar indemnizatia si concediul de maternitate veti putea beneficia , de indemnizatia pentru CCC nu veti putea beneficia in situatia aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului Anna2017 Anna2017 Buna ziua ! Sunt insarcinata in 13 saptamani si lucrez la locul actual de munca din 22 decembrie 2016. Urmeaza sa nasc in luna noiembrie 2017. Pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Indemnizație maternitate 2017 Giorgiana_maria Giorgiana_maria Buna, sunt intr-situatie mai puțin plăcută si as dori sa stiu daca as beneficia de indemnizația de maternitate lunară in cazul următor. Am plecat acum o ... (vezi toată discuția)
Concediul si indemnizatia de creștere a copilului Izabelaolteanu Izabelaolteanu Cum se poate beneficia de ajutorul de creștere a copilului?Eu am un an si o luna de când lucrez la actualul loc de munca si 5 luni de când sunt ... (vezi toată discuția)