avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Circulatie cu permis suspendat.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Circulatie cu permis suspendat.

Ce se poate intampla?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Dapix75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix75 , utilizator 13:47, 5 Decembrie 2018
cu tot respectul,dar a condus fara permis!
dekel a scris:

cu tot respectul,dar a condus fara permis!

Fara sa fi avut vreodata permis(art.335 alin.1 c.p.), utilizatorului i s-a retinut art . 335 alin. 2 c.p.-avand exercitarea dreptului de conducere suspendata, cred ca la asta s-a refertit dl. avocat.

ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).

Situația este mai complicată daca nu ă avut permis dar tot are sanse.
Depinde de mai multe circumstante si foarte mult de circumstanțele personale.
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.

Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.

Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.

In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.

Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.

Buna ziua! Dupa lungi asteptari,am reusit prin iulie sa dau de D-l politist ce se ocupa de dosar,am dat o declaratie si pana in noiembrie nimic. Am reusit sa dau de D-l anchetator si mi-a spus sa-l sun in 28 noiembrie,ceea ce am si facut. Mi-a spus sa astept primirea solutiei acasa,solutie de clasare si apoi imi pot ridica permisul. Din experienta dumneavoastra cat timp dureaza pana ce voi primi aceasta solutie? Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Daniel93 Daniel93 Salut! Am fost oprit in trafic de catre politia ''Salaj-Zalau'' , am fost testat cu alcooltest rezultatul fiind 0.26.Mi-au suspendat permisul pe 90 zile cu ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis sub influența bauturilor alcoolice Planetară Planetară Buna seara! Am cerut cheia mașinii unui prieten pentru a lua ceva din masina , fiind la un club , si mi a venit proasta idee sa dau o tura , ce se putea ... (vezi toată discuția)
Am condus cu permisul suspendat Vecinu Vecinu In data de 22.04.2016 la ora 16:45,eram pe o strada secundara la volanul unei dube si prin fata mea a trecut un echipaj de politie fapt pentru care m-am ... (vezi toată discuția)