avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Strangere de fonduri in nume propriu
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Strangere de fonduri in nume propriu

As putea strange niste fonduri personal pentru tatal meu bolnav de cancer ca sa-l pot duce in strainatate la analize si un eventual tratament? M-as duce pe la ONG, fabrici, persoane ? Sau trebuie sa-mi fac un ONG ? Sau sa apelez la un ONG? Ce legi reglementeaza aceasta strangere si cum este impozitata? Nu vreau sa ma "lege" careva. Stiti cum e cu increderea si ce se aude .
Cel mai recent răspuns: Georghita , utilizator 11:00, 9 Octombrie 2017
Ca persoana fizica nu ai restrictii legale de a colecta fonduri, ca donatii, pentru tine sau o persoana apropiata, pt nevoi umanitare, dar lumea ar putea avea mai multe retineri decat in cazul cand campania de obtinere de fonduri s-ar derula printr-un ONG deja cunoscut in domeniu, care are o recunoastere si se bucura de o incredere publica.... Donatiile primite NU se impoziteaza... deci in privinta asta nu sunt probleme,.. si pana la 25.000 lei nu e nevoie ca actul de donatie sa fie in forma autentica notariala, o virare in contul special deschis pt asta, cu specificatia donatie si acceptarea dvs. tacita prin nereturnarea sumei ca plata nedatorata, poate fi considerata in acest caz valabila incheiere a contractului de donatie cerut de lege....
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia si semnul de recunostinta pentru donatie Liciu Liciu Va salut, Vreau sa deschid o asociatie nonprofit in cadrul careia copii defavorizati sa construiasca jucarii si obiecte decorative, iar asociatia sa ii ... (vezi toată discuția)
Denunt penal impotriva unui ong OLIMPIUCLAUDIU OLIMPIUCLAUDIU Buna ziua. In urma cu 5 zile un ONG a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru o interventie chirurgicala a nepotelului meu. Suma solucitata a fost ... (vezi toată discuția)
Pentru donatii e suficient procesul verbal asaveid asaveid Avem o campanie umanitara si oferim beneficiarilor pachete cu alimente si bani. Suntem o fundatie si am vrea sa stim daca un proces verbal e suficient sau ... (vezi toată discuția)