avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca pot invoca uzucapiunea de 10-20 ani pentru imobilul pe care il detin in cota indiviza din 1998? Diferenta pina la 100 % din imobil apartine unei persoane decedate de peste 40 ani. In tot acest rastimp am platit integral impozitele aferente cotei ce apartine persoanei decedate. Nu a solicitat nimeni sa intre in posesia acestei cote si nu are mostenitori directi. Imobilul face parte in prezent dintr-un ipotetic proces de partaj in urma divortului. in cazul in care nu pot invoca aceasta uzucapiune, pot la implinirea termenului de 30 de ani de cind detin imobilul sa invoc aceeasi uzucapiune ? Aceasta solicitare este necesar a fi facuta din partea ambilor soti, in prezent divortati ? Sau doar unul dintre soti poate cere in instanta (presupun) intrarea in posesie si a celeilalte cote, urmand ca ulterior sa se poata efectua intabularea si vinzarea imobilului impreuna de catre sotii divortati ? Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă ,,se vinde cotă indiviza de 6/7 dintr-un imobil''? se poate delimita prin individualizarea unei încăperi din totalul imobilului? Elzorab Elzorab Bună seara! Va rog sa imi spuneti ce inseamna din punct de vedere legal expresia cuprinsă într-un act de vanzare- cumparare \"se vinde cotă indiviza de ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune copilarosul copilarosul Bună ziua! Intr_o situație de divorț, casă proprietate in cota legală de 50% pt fiecare sot, dar o cota de o sesime aparținînd unui proprietar decedat ... (vezi toată discuția)
Intabulare mezeiz mezeiz Buna seara! Parintii mei au cumparat o casa acum aproximativ 30 ani si singurul act ce-l detin este un contract de vinzare-cumparare scris de mina,semnat de 2 ... (vezi toată discuția)