avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce înseamnă ,,se vinde cotă indiviza de 6/7 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce înseamnă ,,se vinde cotă indiviza de 6/7 dintr-un imobil''? Se poate delimita prin individualizarea unei încăperi din totalul imobilului?

Bună seara!
Va rog sa imi spuneti ce inseamna din punct de vedere legal expresia cuprinsă într-un act de vanzare- cumparare "se vinde cotă indiviza de 6/7 din imobil"? Se poate delimita prin individualizarea unei încăperi din totalul imobilului? Care este legea care reglementează tot ceea ce ține de cotele indivize (locuințe, teren)?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: virgil1950 , utilizator 00:14, 27 Noiembrie 2018
Inseamna ca se vinde o cotă dintr-un imobil. Cota respectiva este ideală. Sau abstractă. Ea se refera la întregul imobil, fără a putea fi individualizata ca porțiune exactă.
Pentru determinarea fizica/concretă, se încheie un act de partaj.
Legea care o reglementează e Codul civil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca cel care vinde este proprietarul acestei cote de 6/7 din imobilul respectiv si care se afla in indiviziune cu una sau mai multe persoane care detin diferenta pana la intreg.
Cota care se vinde este una ideala care nu se poate materializa intr-un "patratel" delimitat dintr-un intreg decat dupa ce se procedeaza la iesirea din indiviziune fata de celalalt sau ceilalti coproprietari dupa caz ( partaj), in cadrul careia se va efectua o expertiza de specialitate (constructor)-care va masura, identifica si delimita pe schita de plan si va forna loturile.
Bună ziua!
Va mulțumesc pentru răspunsuri!
Ținând cont de faptul că cealaltă cotă parte apartine unei persoane care e decedata de peste 30 de ani si nu a revendicat nimeni aceasta cotă, cum putem intra si in posesia acesteia ? Sau se poate intabula si se poate face cadastru parțial doar pe cotă ce ne aparține? Un notar ne-a spus că această cotă trebuie individualizată, iar cei de la AFI ne-au spus că nu se poate individualiza si dvs mi-ati raspuns cf celor de mai sus. În acest caz, care este calea pe care ar trebui să o urmăm astfel încât copii noștri sa nu rămînă cu o moștenire problematică? Va mulțumesc!
Trebuie dezbătută succesiunea după proprietarul celeilalte cote. In acest sens, trebuie căutați și contactați moștenitorii.
In masura in care acestia vor dezbate succesiunea, ulterior, le puteti cumpara cota, devenind astfel proprietar pe întregul imobil.
Raspunsul dat de raluko 207 este corect, pentru indivdiziona imobilul trebuie facut o divizare faptica , de catre un specialist in cadastru si inscris in cartea funciara ambele parti
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
virgil1950, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Cumpărare cotă indiviză 2/3. pot deveni proprietar pe restul de 1/3 dacă stăpânesc casa de 15 ani? Marinela Radu Marinela Radu Buna ziua. Am cumparat o casa acum 15 ani. Pe certificatul de mostenitor erau trecute ambele fete si sotia baiatului decedat. Am cumparat doar de la fete, cota ... (vezi toată discuția)
Revendicare Gisela Eremia Gisela Eremia Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)