avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce înseamnă ,,se vinde cotă indiviza de 6/7 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce înseamnă ,,se vinde cotă indiviza de 6/7 dintr-un imobil''? Se poate delimita prin individualizarea unei încăperi din totalul imobilului?

Bună seara!
Va rog sa imi spuneti ce inseamna din punct de vedere legal expresia cuprinsă într-un act de vanzare- cumparare "se vinde cotă indiviza de 6/7 din imobil"? Se poate delimita prin individualizarea unei încăperi din totalul imobilului? Care este legea care reglementează tot ceea ce ține de cotele indivize (locuințe, teren)?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: virgil1950 , utilizator 00:14, 27 Noiembrie 2018
Dacă aţi plătit impozitul pentru tot imobilul puteţi invoca uzucapiunea scurtă (10 ani) fiindcă v-aţi comportat ca un proprietar.
Dacă timp de 30 de ani nu v-a deranjat nimeni şi aţi folosit tot imobilul atunci invocaţi uzucapiunea lungă.
În ambele cazuri trebuie deschis proces pentru constatare uzucapiune şi obţinere hotărâre care să ţină loc de act de proprietate.
Va mulțumesc mult pt informații si pt ajutor! Toate cele bune tuturor!
Nu la deranjat nimeni fiindca a platit impozitile , daca exista un act cade orce uzucapune , conosc caz cabd au venit dupa 40 de ani si si-au cerut dreptul la mosenire , plata impozitului se poate baga la faptul ca sa folosit de imobil
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
virgil1950, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Cumpărare cotă indiviză 2/3. pot deveni proprietar pe restul de 1/3 dacă stăpânesc casa de 15 ani? Marinela Radu Marinela Radu Buna ziua. Am cumparat o casa acum 15 ani. Pe certificatul de mostenitor erau trecute ambele fete si sotia baiatului decedat. Am cumparat doar de la fete, cota ... (vezi toată discuția)
Revendicare Gisela Eremia Gisela Eremia Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)