avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșire din indiviziune

Bună ziua! Intr_o situație de divorț, casă proprietate in cota legală de 50% pt fiecare sot, dar o cota de o sesime aparținînd unui proprietar decedat de 40 de ani, pentru care ambii soti au plătit impozitele de 24 de ani, care este procedura de iesire din indiviziune si ce documentație este necesară ? Mentionez ca nu se cunosc ipoteticii moștenitori. Pentru a putea fi vîndut imobilul in vederea obținerii partajului intervenit in urma divorțului, este necesară aceasta procedura ? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: copilarosul , utilizator 19:00, 8 Octombrie 2017
In primul rand trebuie vazute actele.
Trebuie stabilita situatia juridica in functie de acte.
Ar putea fi vorba de un proces care sa fie deschis de ambii soti.
Sotii nu pot partaja decat ce le apartine ca proprietari.
Ar fi util sa mergeti cu actele la avocat inainte de a deschide procesul daca nu vreti sa va blocati cu procesul.
Trebuie lamurita situația acelei cote pt care nu dețineți acte. Cereți o consultație juridica , prezentând actele.
Casa are trei proprietari? Cat detin sotii?
va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune copilarosul copilarosul Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca pot invoca uzucapiunea de 10-20 ani pentru imobilul pe care il detin in cota indiviza din 1998? Diferenta pina la 100 % ... (vezi toată discuția)
Buna seara! avem nevoie de putin ajutor, sa ne lamuriti cu urmatoarele ... Ale . Ale . Buna seara! Avem nevoie de putin ajutor, sa ne lamuriti cu urmatoarele lucruri. Pe scurt, se da urmatoarea situatie: 2 parinti care au 3 copii. Parintii ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)