avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA profesii liberal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA profesii liberal

Bună ziua. Sunt traducător autorizat, profesie liberală. Nu sunt inregistrat in Registrul Comerțului. Dacă nu depășesc plafonul de TVA, dar facturez unei firme din alt stat membru, care este platitoare de TVA, trebuie să mă înregistrez ca plătitor de TVA?
Cel mai recent răspuns: ginali , utilizator 16:23, 10 Octombrie 2017
Ar trebui sa aveti cod fiscal in Romania (CIF).Trebuie sa solicitati cod de TVA intracomunitar. Depuneti formularul 091. Dupa ce vi se elibereaza certificatul, facturati cu taxare inversa, oferind clientului codul valid VIES (cel obtinut in baza cererii 091)
Multumesc pentru răspuns. Am cod fiscal. Intrebarea mea era dacă am vreo obligatie să mă declar ca plătitor de TVA. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva inregistrat in roi cu scopuri de tva CristiSt CristiSt Buna ziua, am urmatoarea situatia. Am infiintat o firma noua care nu este platitoare de tva in scopul achizitiei intercomunitare. Am facut o achizitie de 8300 ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor tva: obligatie inregistrare in reg. op. intracomunitari gabriel999 gabriel999 Buna Ziua, Din cate am inteles din discutiile pe diverse forumuri, o societate SRL (vanzare de licente IT) care aplica scutirea de TVA conf. art. 152 Cod ... (vezi toată discuția)