avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plata spitalizare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plata spitalizare

Buna ziua. Am o problema: prietenul meu a avut parte de un incident in 2015. Era cu masina unui prieten, intra intr-o parcare. Trei persoane traversau prin locul respectiv, iar cel din mijloc l-a acuzat ca l-a calcat pe picior. Desi prietenul meu stia clar ca nu avea cum sa se intample acest lucru, a sunat la 112. Au venit Politia si Ambulanta, au mers la spital, li s-au recoltat probe de sange. Prietenul meu nu bause nimic, celalalt avea alcoolemie de 0,9. Anul trecut a venit decizia cu neinceperea urmaririi penale si clasarea cazului. Acum cateva zile insa, i-a venit instiintare de la Spitalul Judetean ca trebuie sa achite in jur de 4000 de lei, cheltuieli de spitalizare ale respectivului. Ce este de facut in situatia aceasta?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: simona_g , utilizator 00:05, 10 Octombrie 2017
A instiintat asiguratorul RCA despre accident? Sa informeze asiguratorul despre pretentiile victimei, asiguratorul plateste chelt de spitaluzare.
Din cate stiu eu, la acel moment avea asigurarea expirata. Prietenul meu a fost rugat de proprietarul masinii sa il duca undeva pentru ca el avea permisul suspendat, si din pacate nu s-a gandit sa verifice actele masinii inainte de a urca la volan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpã comunã?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Bună seara. Vă voi enunţa pe scurt o speţă întâlnită şi vă rog să mă ajutaţi dacă puteţi. Soferul unui autoturism fost implicat într-un ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)