avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum anulam un concurs?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum anulam un concurs?

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu următoarea speță : Concurs ocupare post vacant în sistemul sanitar, la corectarea lucrarii s-a ținut cont de HG286-sectorul bugetar și nu de HG497-sistemul sanitar. Angajatul a avut punctajul 65,5. A fost admis si incadrat pe post, pentru ca s-a mers pe nota minima 5 si nu 7 cum ar fi fost normal (s-a mers pe HG greșită ). Angajatul este încadrat deja de 4 luni pe post. Ce se poate face în acest caz? Care ar fi procedura de anulare a concursului? Multumesc anticipat, Ioana
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Ioana22.2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 10 Octombrie 2017
Cred ca trebuia urmata procedura prevazuta de Legea 554/2004, adica : procedura prealabila si apoi in functie de rezultatul primit, actiunea in instanta.
Multumesc pentru raspunsul dvs.
Încă nu am întreprins nimic. Pentru că nu știm cum să bordăm problema și cui să ne adresăm. Oare se poate face o sesizare la ITM?
Ce îmi spuneți dvs nu prea înțeleg. Pe cine să acționăm în instanță? Eu vorbesc din punctul de vedere al angajatorului, lucrez acolo și am constatat această problemă. Nu este un caz singular, sunt mai multe persoane în aceasta situație. Cu note pana în 7 și angajate pe post...

Cornel Vasile a scris:

Cred ca trebuia urmata procedura prevazuta de Legea 554/2004, adica : procedura prealabila si apoi in functie de rezultatul primit, actiunea in instanta.

ITM-ul nu are competenta in astfel de situatii.

Actiunea in instanta are ca obiect anularea concursului respectiv.

Potrivit art. 7 alin. (1) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, înainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un proces verbal de control de la itm ploiesti, ... MIOARA GHERGHICEANU MIOARA GHERGHICEANU Buna ziua, Am un proces verbal de control de la ITM Ploiesti, plus anexa de constatare si proces verbal de sistare oprire din functiune a echipamentelor de ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ benonia 5 benonia 5 Sunt functionar public si de la 01.09.2010 am intrat in preaviz. A fost organizat o mascarada de concurs (am probe in acest sens), in urma caruia am fost ... (vezi toată discuția)
Termenul de introducerea a plangerii prealabile in contencios administrativ Ivascu Ionel Ivascu Ionel Aş vrea să ştiu ce consecinţă ar putea avea formularea plangerii prealabile impotriva unui act administrativ cu caracter individual peste termenul ... (vezi toată discuția)