avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz angajator: e corect să-mi scadă din suma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz angajator: e corect să-mi scadă din suma concediilor medicale valoarea contribuțiilor pe care trebuie să le plătească statului pentru mine?

buna seara, situatia se prezinta in felul urmator...
In urma cu 4 luni am descoperit o problema grava de sanatate, pentru care am fost nevoita sa fac mai multe investigatii si urmeaza sa fac o interventie pe cord. Angajatorul meu mi-a acceptat pana acum 25 de zile de concediu medical. Saptamana trecuta am fost la investigatii dar nu am avut concediu medical, ci am cerut zile de concediu de odihna. Astazi m-a chemat in biroul dansului si mi-a spus ca el nu poate sa sustina salariul meu daca eu nu sunt prezenta si nu "produc" pentru el. Dar totusi nu ar vrea sa imi desfaca contractul de munca si mi-a propus, citez "Poti sa imi aduci concedii medicale pentru urmatoarea perioada de 3 4 5 luni pana iti rezolvi problemele, vedem ce cota au 75% 85% si cand statul imi vireaza mie banii pe ele, scadem contributiile care le am eu ca angajator de platit pt tine si diferenta ti-o dau tie. Iar tu stai acasa iei o pauza, iar cand crezi ca esti capabila sa facem performante te astept inapoi". Nu stiu cum sa procedez, deoarece eu nu vreau sa stau acasa in primul rand, in al doilea rand nu mi se pare normala situatia, nu ma poate obliga sa stau in concediu medical inainte de interventie si nici nu poate sa imi retina contributiile pe care el le are ca angajator din banii care imi revin din concediu medical. El vrea sa imi dea impresia ca imi face si un bine ca imi mentine activa cartea de munca....
Cum trebuie sa procedez eu in situatia actuala?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 12 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul si nu salariatul are obligatia sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.

Multumesc pt raspuns! Atunci eu de maine ce fac? Nu vreau sa imi iau concediu medical de acum.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
flaviaradimat, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la munca si va continuati activitatea .
Multumesc
Trebuie sa incercati sa intelegeti si problema angajatorului. El plateste in avans bani pe care urmeaza ca statul sa ii restituie candva la Sfantul Asteapta. Daca e o firma mica si sunt mai multi in CM, atunci poate intra in incapacitate de plata ca nu mai are bani. Nici angajatorul si nici dumneavoastra nu sunteti de vina, pentru ca sistemul e gandit cu picioarele.

Alte discuții în legătură

Daca angajatorul nui a platit contributiile pe o perioada pot sa le platesc eu? heli4 heli4 am o banuiala ca angajatorlu meu nu si-a platit contributiile catre stat pt mine de cand sunt in concediu medical, pot sa platesc eu cumva retroactiv suma in ... (vezi toată discuția)
Somaj - concediu medical cdcd cdcd Buna seara, Pe perioada unui concediu medical se retin contributii la somaj (angajat si angajator) ? Multumesc pt raspunsuri. Diana. (vezi toată discuția)
Concediu medical de 5 luni pana acum in preaviz - cine plateste??? panaxor panaxor Stimati cititori, Va rog sa-mi spuneti ce prevede legea in urmatoarea situatieȘ - am fost anuntat ca mi s-a restructurat postul in 2 octombrie ( pe 6 ... (vezi toată discuția)