avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obține înregistrarea apelurilor telefonice ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obține înregistrarea apelurilor telefonice pentru a demonstra ca fosta concubină este o mamă denaturată?

Buna ziua!

Am nevoie de indrumare din partea Dumneavoastra intr-o problema foarte delicata.
Eu muncesc in UK si prin iulie 2017 relatia cu concubina mea a devenit foarte tensionata (precizez ca avem o fetita se 5 ani si 8 luni) si am inceput sa urmaresc desfasuratorul convorbirilor telefonice. Astfel am aflat ca vorbea cu un domn de 42 de ani care este casatorit cu 2 copii ea avand 24 de ani, am cautat pe facebook dupa nr de telefon si l-am gasit pe respectivul asistent medical la un spital din apropierea ei. I-am trimis mesaj pe messenger sa o lase in pace dar el m-a blocat fara sa raspunda nimic. In luna august am fost in concediu si am operat fetita pentru o problema care o avea la un rinichi. In timpul internarii am vazut-o pe concubina cum se uita pe facebook la pozele respectivului dar nu i-am zis nimic si am asteptat sa iasa la tigare ( ea intotdeauna iesea cu telefonul ca sa poata vorbi cat fumeaza ) si am rugat pe cineva sa ramana cu fetita in salon si m-am dus dupa ea , astfel am prins-o ca vorbea la alt telefon dupa o cartela prepay. Am confruntat-o si a dat vina pe mine , a rupt cartela si a aruncat-o in cosul de gunoi spunandu-mi ca vrea sa ramanem impreuna.
Eu a trebuit sa revin la munca dupa cateva zile si am observat ca totul a fost o minciuna , relatia devenind foarte tensionata si nerecunoscand ca are pe altcineva in viata ei. Atunci am hotarat sa parasesc UK si sa ma intorc in tara pentru a nu pierde familia dar cand am ajuns atat ea cat si mama ei ( ea locuieste cu fetita la mama ei ) au fost foarte suparate ca am revenit in tara. Incercau sa ma convinga sa plec iar ca relatia nostra este intr-o pauza. Mi-am dat seama ca si mama ei stie de celalalt si am lasat telefonul pe masa sa inregistreze si astfel am aflat ce o invata mama ei " Poarta-te frumos cu el da-l dracu sa plece inapoi . Tu ai zis ca vineri vine la tine ( celalat individ ) , poarta-te frumos mama cu el sa plece sa-ti faci treaba linistita. Macar sa ne trimita dracu bani sa ridicam si noi o casuta" in esenta asa a fost.
Am revenit in Uk si dupa o luna l-am sunat pe celalalt individ sa inteleg ce s-a intamplat si i-am trimis si mesaj pe messenger din contul de facebook al concubinei. Acesta impreuna cu sotia lui au facut plangere la politie si au spus ca ma vor da in judecata. Concubina mea m-a sunat ca ma da si ea in judecata si ca vrea sa obtina custodia deplina.
Intrebarea este cum o pot actiona in instanta pentru ca este o mama denaturata ( lasa fetita ca sa plece sa se intalneasca cu celalalt ) si sa pot obtine inregistrarile convorbirilor telefonice ca dovada.
Mai precizez ca fosta concubina nu munceste iar mama sa munceste la negreu pentru 400 lei pe luna si eu le transferam bani lunar
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 05:35, 13 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contactati un avocat din Romania pentru informare exacta.
In mare nu vad sa fie o mama denaturata din ce spuneti, imi pare ca nu e o iubita prea buna, dar ca mama nu am citit mare lucru despre cum se ocupa de copil.
Bani trebuie sa ii trimiteti copilului, mamei acestuia insa nu. Nici bunicii.
Dar e greu sa luati copilul vazand ca aveti job si nu pare sa va fi ocupat de el pana acum. Asta trebuie vazut in amanunt, ce planuri aveti, unde sa stati, unde merge copilul la gradinita, cine se ocupa de el etc.
Lasa fetita in casa si ea pleca sa se intalneasca cu respecrivul. Fetita mi-a spus la telefon ca mami nu se mai joaca cu ea si sta numai afara , ii zice mereu ca are treaba. Alta chestie care mi-a zis-o fetita ca de cate ori se trezeste mami dispare, are obiceiul de a se trezi noaptea ptr a se uita la desene. Sunt mult mai multe lucruri de spus dar m-am limitat doar la a relata cat mai putin ptr ca este foarte dureros
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
iorgalaurentziu, utilizator
Conteaza unde va veti judeca.
Pe legea engleza situatia ar putea fi complicată pentru dar pe legea romana nu prea va avea probleme deosebite si e greu sa dovediți.
Inregistrare ă convorbirilor nu exista nici în Anglia și nici în România, în sensul că ati putea avea acces chiar de ar fi existat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Desi multi su7nt convinsi de asta, convorbirile telefonice NU se inregistreaza. Sunt stocate DOAR anumite date legate de apelurile efectuate.
Potrivit art.3 din Legea 298/2008:
(1) Furnizorii de rețele publice de comunicații și furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului au obligația de a asigura, pe cheltuială proprie, crearea și administrarea unei baze de date în format electronic, în vederea reținerii următoarelor categorii de date, în măsura în care sunt generate sau prelucrate de aceștia:
a) date necesare pentru urmărirea și identificarea sursei unei comunicări;
b) date necesare pentru identificarea destinației unei comunicări;
c) date necesare pentru a determina data, ora și durata comunicării;
d) date necesare pentru identificarea tipului de comunicare;
e) date necesare pentru identificarea echipamentului de comunicație al utilizatorului sau a dispozitivelor ce servesc utilizatorului drept echipament;
f) date necesare pentru identificarea locației echipamentului de comunicații mobile.
(2) Datele se rețin timp de 6 luni de la momentul efectuării comunicării.

Legislatia statelor membre ale UE din acest punct de vedere se aseamana.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
ContSters44758, utilizator
Domnule consilier, acum 6-7 ani am sunat la un operator de telefonie mobilă și am cerut să-mi spună numărul pe care-l apelasem, de pe numărul pe care îl foloseam în acea perioadă, precizând data și ora. Foarte amabil din partea operatorului să-mi pună la dispoziție un număr pe care-l accesasem cu un an în urmă.
Domnule Iorga : trackmyphones.com, sau căutați pe google ''Android remote call recorder''. Succes!
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie copil, tutore decedat mirellac mirellac Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine custodia fetitei mele si ce sanse am ContSters230924 ContSters230924 Am avut o relatie de concubinaj care a durat 5 ani,in urma careia a rezultat un copil de sex feminin ce are varsta de 2 ani si trei luni in prezent,fetita a ... (vezi toată discuția)
Concubina parasind domiciliul impreuna cu cei 2 copii cyberxxl2004 cyberxxl2004 buna ziua,am si eu 1 poveste foarte delicata si in mare parte nu prea stiu ce sa fac?cam asa incepe.Concubina mea cu care stau impreuna de aproape 11 ani a ... (vezi toată discuția)