avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul notarului de a primi cererea și de a emite o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul notarului de a primi cererea și de a emite o încheiere de respingere. Cum să procedez în acest caz?

Buna ziua, am nevoe de sfatul dumneavoastra. Notarii din zona teritoriala refuza sa-mi primeasca cererea de emitere a unui certificat de calitate de mostenitor si totodata imi refuza si emiterea unei incheieri de respingere. La cererea mea trimisa cu aviz de primire nu am primit raspuns. Cum sa procedez in acest caz? Se poate trimite cererea printr-un executor judecatoresc? M-as bucura mult pentru un raspuns. Va multumesc, cu respect.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:02, 13 Octombrie 2017
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inaintati-I cererea prin executor,prin intermediul unei notificări. O intocmiti in 3 exemplare și ca prezentați la un birou de executare silita.Cum sa va refuze emiterea uni certificat de calitate și cum sa refuze sa emita o incheiere.Reclamație la Camera Notarilor ați făcut?
Si care e motivul respingerii?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știe, că nu înțelege s-au dat nici aia.
Vorbiți la Camera notarilor și vedeți ce va învăța să faceți.
In opinia mea, exista o deficienta legislativă în situația în care un notar public nu vrea sa primească nici cererea.
Referitor la cererea trimisă deja, dacă ați stipulat o zi in cursul programului și ați lăsat posibilitatea notarului sa o schimbe, nu vad de ce sa mai fie necesară alta notificare.
Ideea e ca daca a fost refuzata de toti notarii din zona, inseamna au avut ei un motiv.
N-or fi respins de nebuni. De asta am intrebat care e motivul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa o fi. Totuși, lipsa înregistrării cererii mă face să gândesc că poate nici ei nu știau exact...
Din păcate, se încheie azi acte simulate pe banda rulanta. Legal.
De exemplu, acordul unui părinte de ieșire a copilului din tara e deseori numit declarație. Nu e o declarație în sensul legii.
Ar fi interesant de văzut motivația, poate ne spune userului daca i-a comunicat verbal vreun notar o explicație.

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat Dorra78 Dorra78 Exista un termen limita pentru a face o reclamatie unui avocat la barou? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Notarul nu a permis avocatului să asiste la dezbaterea succesiunii. a greșit notarul sau avocatul și-a depășit competențele? mancipri mancipri Buna ziua, La dezbaterea succesiunii dupa parinti, unul dintre cei doi frati mostenitori sa prezentat cu un asa zis avocat care nu a prezentat alt act in ... (vezi toată discuția)
Cabinet avocatial in faliment? 2AS 2AS Exista posibilitatea ca un cabinet avocatial sa intre in faliment/lichidare? (vezi toată discuția)