Buna ziua, am nevoe de sfatul dumneavoastra. Notarii din zona teritoriala refuza sa-mi primeasca cererea de emitere a unui certificat de calitate de mostenitor si totodata imi refuza si emiterea unei incheieri de respingere. La cererea mea trimisa cu aviz de primire nu am primit raspuns. Cum sa procedez in acest caz? Se poate trimite cererea printr-un executor judecatoresc? M-as bucura mult pentru un raspuns. Va multumesc, cu respect.
Eu nu cunosc motiv legal de refuz de a primi o cerere.
In opinia mea, daca scoala romaneasca va continua sa scoata diplome goale de continut si practica juridica va continua sa inchida ochii, nu vom evolua nici intr-o suta de ani.
Respect faptul ca tu si altii procedati astfel. E legal, e optiunea voastra, suntem diferiti si e ok asa.
Nu e ok sa ma condamnati pe mine ca am considerat ca, la o practica ilegala, sa trimit userul la reclamatie. E ok cum am procedat, e legal, pe mine ma doare daca sunt juristi slabi sau buni, mie imi pasa de domeniul asta, il iubesc si asa cred eu ca il pot ajuta sa se imbunatateasca. E optiunea mea.
INca odata: daca nu primiti raspuns, daca nu vi se primesc cereri, daca nu primiti contract, daca nu intelegeti explicatiile, daca nu primiti chitanta, va rog sa faceti sesizare. Nu va recomand scandal, puteti intai sa reclamati in scris la profesionistul la care deja ati apelat, nu merge, faceti mai departe.
Doar asa vom evolua, schimband ceea ce solicitam, schimband atitudiinile, nu lasand capul plecat in fata profesionistului din fata noastra.
De aceea intru aici, sa informez despre drepturi, sa educ despre ce inseamna un jurist, despre ce face o profesie ori alta. Nu fac asta pentru ca nu am ce face, consum timpul pentru ca vreau sa evoluam si asa cred eu ca se face evolutia, prin apelarea la toate drepturile care ni se pun legal la dispozitie.
Nu imi cer scuze si n-am vazut vreo interventie a unui coleg avocat sa ma certe ca am trimis vreun user la barou sa-i faca plangere altui avocat. Multumesc pe aceasta cale celor care inteleg ca nu e ceva personal sa faci o plangere, poate fi doar o neintelegere, o confuzie, important e sa apasam toate butoanele legale.
Multumesc colegilor care inteleg sa ajute userii si sa-i indrume cum sa-si rezolve conflictele tacite aparute.
Nu e vorba de primit o cerere.
E vorba de eliberat un certificat de calitate de mostenitor. Certificat care produce niste efecte pe raspunderea notarului.
Poate partea nu detine originalele actelor de stare civila, poate ca a fost sezisat un fals, poate au suferit modificari, poate sunt inadvertente la nume (o chema Maria, iar in sat ii spuneau Paraschiva), poate solicitantul nu are vocatie succesorala (ca sunt unii avocati care trimit ginerii si nurorile sa dea declaratie de renuntare la mostenire), poate nu se poate dovedi gradul de rudenie.
Nu vi se par niste motive suficient de bune pentru un refuz?