avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil in afara casat.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil in afara casat.

Buna ziua,
Sunt insarcinata si trebuie sa nasc undeva pe la sf. de an. Problema este ca nu vreau ca micuta mea sa fie trecuta pe numele lui, noi nu suntem casatoriti si nici nu vreau s-o fac. Eu imi permit finaciar s-o cresc fara ajutorul lui. Va rog sa-mi dati un sfat cum pot scapa de "gura" lui... el zice ca ma poate da in judecata, eu pot sustine ca nu e al lui, din cite stiu eu legea nu ma obliga la test de paternitate
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
maryapopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 09:53, 7 Octombrie 2009
Trebuie sa treceti pe certificatul de nastere al copilului si numele celuilalt parinte.El poate solicita un test de paternitate si daca afla ca el este tatal copilului si dvs.ati mintit ce faceti ? Cand va creste copilul o sa va intrebe unde este tatal ei ,de ce nu vine sa o vada , se va simti vinovata ca a aparut in viata dvs. intr-un moment nepotrivit . De ce sa ascundeti acum un adevar care mai tarziu va distruge vietile tutor? Se va duce singura sa-si caute tatal adevarat.
maryapopescu a scris:

Va rog sa-mi dati un sfat cum pot scapa de "gura" lui... el zice ca ma poate da in judecata...


Nici nu trebuie sa se chinuie cu asta. E suficient sa intre in biroul unui notar si sa faca o declaratie de recunoastere a copilului.
Abia pe urma, (daca recunoasterea nu ar corespunde adevarului) ar trebui sa-l dati dvs. pe el in judecata pentru contestarea recunoasterii.

O sa-mi spuneti ca legea e nedreapta. Iar eu spun ca nu e deloc. Ea tine cont de interesul copilului. Pentru ca singurul care ar putea iesi pierzator dintr-o lupta absurda de orgolii e tocmai copilul dvs. (acum nici macar nu va puteti imagina in ce mod; poate doar copiii din parinti despartiti au o idee vaga in privinta asta).

Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
romascanu, moderator
Dar legea nu ma obliga la acel test, or DA?! el cum poate sa dovedesca? nu are voie la vizite , nu va avea contact cu fetita pt ca o sa plec din tara.. cum poate lua acele "probe" pt ADN?
Nu reusesc sa inteleg care anume parte din mesajul meu nu ati inteles-o?
Acest barbat, stiind ca a ...executat impreuna cu dvs. "exercitiile preliminare facerii copiilor" (ma iertati, dar nu stiu cum sa ma fac altfel mai bine inteleasa) poate sa recunoasca acest copil pe baza unei simple declaratii autentificate, pe care o poate da fara ca cel putin sa va intrebe. Nu are nevoie de nici o proba ADN in fata notarului.

Abia dvs. veti avea nevoie de ea, daca sunteti croita sa contestati acesta recunoastere, desi, din cate pricep eu acest barbat ESTE cel cu care ati conceput acest copil, doar ca, din varii motive nu sunteti dispusa sa recunoasteti copilului dvs dreptul de a-l cunoaste pe cel care ii este tata.
Copilul poate fi recunoscut oricand de catre tata , pana si prin testament , fara a fi nevoie implicatia instantei de judecata si fara vreo putina a dumneavoastra de a -l impiedica pe tata.

Nu va ramane decat actiunea in contestarea paternitatii copilului din afara casatoriei , daca aceasta recunoastere nu corespunde adevarului.

Alte discuții în legătură

Testul de paternitate f_karoly f_karoly in cazul in care, s-a semnat de catre pretinsul tata un act prin care recunoaste paternitatea unui copil, in scopul de a fi trecut numele lui in certificatul ... (vezi toată discuția)
Test adn mario22 mario22 Cu privire la un test ADN ma poate ajuta cineva? Dintr-o fosta relatie a rezultat un copil,pana aici e minunat!Doar ca pe parcursul relatiei a aparut un al ... (vezi toată discuția)
Nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul mama mia mama mia nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici ... (vezi toată discuția)